Amistar Xtra sai rekisteröinnin

Amistar Xtra on uusi tautiaine, joka on kahden tehoaineen valmis seos. Tuote on nyt rekisteröity kasvinsuojeluainerekisteriin.

Amistar Xtra on uusi tautiaine, joka on kahden tehoaineen valmis seos. Tuote on nyt rekisteröity kasvinsuojeluainerekisteriin. Amistar Xtralla on erittäin hyvä teho ruosteisiin ja ruskolaikkuun, joten se on erinomainen tuote rukiin ja vehnän tautitorjuntaan. ”Eksperttipakkaus” on Amistar Xtran ja Folicur Xpertin yhteispaketti, jossa Folicur Xpert laajentaa Amistar Xtran tehoa erityisesti ohran tauteihin. Amistar Xtraa ja Eksperttipakkausta myy ViljelijänBerner.

Nimensä mukaisesti tässä tuotteessa on jotakin ekstraa. Jotakin enemmän kuin pelkässä Amistarissa. Enemmän tehoaineita, jotka täydentävät toisiaan, laajempaa tehoa kasvitauteihin, helpompaa käyttöä. Tätä tuo Xtra nimen perässä tarkoittaa. Amistar tuli markkinoille 2000 -luvun alussa. Sen tehoaine atsoksistrobiini oli markkinoille tullessaan ylivertainen aine ja on edelleen maailman eniten käytetty kasvitautien torjunta-aine. Sittemmin eräät kasvitaudit ovat kehittäneet kestävyyttä eli resistenssiä atsoksistrobiinia ja muita strobiluriineja vastaan.

Ruskolaikku on eniten sadonmenetyksiä aiheuttava tauti kevätvehnässä.

Toinen tehoaine ehkäisee resistenssin

Amistar Xtrassa on toisena tehoaineena syprokonatsoli. Se kuuluu vaikutustavaltaan eri ryhmään kuin tuotteen toinen tehoaine (syprokonatsoli FRAC:n luokka 3, atsoksistrobiini luokka 11). Tällä valmiilla seoksella saadaan tehokkaasti estettyä kestävien tautikantojen syntymistä. Amistar Xtralla on erityisen hyvä ruosteteho ja se on yksin käytettynä parhaimmillaan vehnällä ja rukiilla. Esimerkiksi viime kesänä ruostetauteja esiintyi runsaasti ja ne aiheuttivat suuria sadonmenetyksiä jos tautisuoja ei kestänyt.

Viime kesänä ruostetauteja oli runsaasti niin vehnällä kuin rukiillakin. Kuvassa ruskearuostetta rukiissa.

Eksperttipakkaus yhdistää Amistar Xtran ja Folicur Xpertin

Eksperttipakkauksella saadaan laaja ja monipuolinen teho eri kasvitauteihin. Pakkauksessa on Amistar Xtra 5 l ja Folicur Xpert 5 l. Folicur Xpert on kahden tehoaineen seos (protiokonatsoli 80 g/l tebukonatsoli 160 g/l). Nämä tehoaineet lisäävät syprokonatsolin tehoa etenkin ohran tauteihin ja kuuluvat vaikutustavaltaan samaan ryhmään. Amistar Xtran ja Folicur Expertin seoksessa viljoilla kummankin aineen annos on 0,3 -0,4 l/ha. Yhteispakkaus 5+5 litraa riittää siis ylemmälläkin annoksella 12,5 hehtaariin.

Ekspertin pahkahometorjunta

Viljatilalle vaihtoehtoiseksi kasviksi soveltuvat hyvin rypsi ja rapsi. Sekä Amistar Xtra että Folicur Xpert on rekisteröity myös niille pahkahomeen ja mustalaikun torjuntaa. Ruiskutusaika näillä kasveilla on täyden kukinnan aikaan. Amistar Xtra 0,4+Folicur Xpert 0,4 l/ha on tehokas ja edullinen pahkahometorjunta. Eksperttipakkauksen aineita voidaan siis käyttää monella tavalla yhdessä tai erikseen.

www.viljelijänberner.fi

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja