Olet täällä

Kasvuohjelmalla lisää satoa

Usean vuoden ajan Hankkija on selvittänyt sopimusviljelijöidensä viljelykäytännöt; kuinka ohraa on keskimäärin viljelty ja millaista tulosta on saatu. Samalla on katsottu, mikä oli tulos, kun viljeltiin Kasvuohjelman mukaisesti.

Keskimäärin sertifioitua siementä käytetään sopimusviljelijöiden tiloilla  joka neljännellä lohkolla (26 %). Valtaosa on kuitenkin peitattua siementä (79 %). Taudit torjutaan pääsääntöisesti T-1 vaiheessa ja tautien torjunta T2-vaiheessa tehdään 39 %: lla lohkoista. Satoa saatiin keskimäärin 3864 kg /ha.

Taulukko. Hankkija sopimusviljelijöiden sadon määrä sekä laatu 2015.

Oikeanpuolimmaiseen sarakkeeseen on koottu tiedot pelloilta, joissa on viljelty Kasvuohjelman mukaisesti. Tällöin käytetään sertifioitua siementä, joka on Hankkijalla aina peitattua. Kasvitautien torjunta on tehty tehokkaimmalla tavalla ja laontorjunnasta on huolehdittu. Kasvusto on ollut täystiheää ja tervettä, jolloin se on tuottanut hyvän sadon, 5013 kg / ha. Kasvuohjelman mukaisella viljelyllä saatu sadonlisä on ollut merkittävä 761 kg /ha.

 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä