Olet täällä

Yara N-Prognos seuraa viljojen typenottoa

Västankvarnissa seurataan Skagen-syysvehnän typenottoa Yara N-Prognosilla. Kuva 2.5.2016

Yara Suomi ja NSL yhteistyöhön typpilannoituksen tarkentamiseksi

Yara Suomi ja Nylands Svenska Lantbruksskällskap ovat aloittaneet yhteistyön typpilannoituksen tarkentamiseksi.  Uuden Yara N-Prognos -ennusteen avulla tehdään kasvustomittauksia, joiden  tulokset ja suositukset kasvukauden aikaiseen  lannoitukseen julkaistaan verkossa.

Vihtiin ja Inkooseen on perustettu typpiporraskokeita mallasohralla, kevätvehnällä ja syysvehnällä. Kasvukauden aikana mitataan,  kuinka paljon viljakasvustot ottavat typpeä, ja kuinka paljon sitä on jäljellä maaperässä. Tämä tieto auttaa viljelijää lisälannoitustarpeen määrittämisessä. Tavoitteena on parantaa typenkäytön tehokkuutta, nostaa satoja sekä saada kevätvehnän ja mallasohran valkuaispitoisuus riittävälle tasolle.

Yara N-Prognos on ollut käytössä Ruotsissa jo useamman vuoden ajan ja se on saavuttanut suosion viljelijöiden ja neuvojien keskuudessa. Tänä kasvukautena se on käytössä myös Tanskassa ja Norjassa.

Katso ensimmäisten mittausten tulokset Yara N-Prognos

 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä