Olet täällä

Varaudu ajoissa rukiin kasvunsäätöön ja tautitorjuntaan

ruiskasvusto

Rukiille T1-vaiheessa annettu Moddus-kasvunsäätö tasoitti pää- ja sivuversot kehittymään tasaiseen tahtiin. Erityisesti hybridirukiilla on tärkeää, että kasvusto kehittyy tasaisesti ja että se pysyy pystyssä. Erityisesti hybridirukiilla torajyväriski lisääntyy sitä enemmän, mitä epätasaisemmin sen eri versot kehittyvät, koska epätasaisuus pidentää heilimöintiaikaa.

T2-vaiheen Moddus-kasvunsäätö annetaan rukiille sen lippulehtivaiheessa. Käsittely lyhentää kortta ja estää siten kasvin menemistä kumoon. Lämpimissä oloissa ruis kasvaa pituutta ja tulee tähkälle usein yllättävän nopeasti, joten ruiskutukseen kannattaa varautua etukäteen. Samaan ajokertaan kannattaa yhdistää tautiaine, jolla on pitkä ja hyvä teho etenkin ruosteita vastaan.

Sopiva tankkiseos rukiille T2-vaiheessa:
Moddus M + Amistar + Armure

Teksti: Arto Markkula / Syngenta Nordics A/S

 

 

Lue aina käyttöohjeet ja noudata niitä. Huomioi kaikki varoituslausekkeet ja –merkit.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä