Katse kohti rukiin laon ja tautien torjuntaa

Rukiit kasvavat kohisten lämpimällä säällä sateiden jälkeen. Nyt on aika tehdä laon- ja tautien torjunta.

Rukiit kasvavat kohisten lämpimällä säällä sateiden jälkeen. Nyt on aika tehdä laon- ja tautien torjunta. Cerone sopii erittäin hyvin rukiin laon torjuntaan, se vahvistaa kortta tehokkaasti.

Rukiilla (populaatiorukiit): 1-1,5 l/ha. Jos CCC:tä on käytetty pensomisen aikana, max. annos Ceronea on 1,0 l/ha. Jos CCC:tä on käytetty korrenkasvun alussa, max. annos Ceronea on 0,7 l/ha.

Hybridirukiilla: 0,75-1,0 l/ha. Jos CCC:tä on käytetty pensomisen aikana, max. annos Ceronea on 0,75 l/ha. Jos CCC:tä on käytetty korrenkasvun alussa, max. annos Ceronea on 0,4l/ha.

  • Paras tulos saadaan ruiskuttamalla aamulla tai aamupäivällä kirkkaalla säällä lämpötilan ollessa noin 15 astetta. Vähäinen aamukaste ei heikennä tulosta.
  • Esim. kuivuudesta ja ravinteiden puutteesta johtuvista stressitekijöistä kärsivää kasvustoa ei pidä ruiskuttaa. Vältä ruiskuttamista, jos on hallaa tai hellettä.
  • Sade 4 tunnin kuluessa ruiskutuksesta huonontaa tehoa.

    Rukiilla on jo nyt näkynyt rengaslaikkua alalehdillä. Tauti leviää nopeasti lippulehdelle kesän edetessä ja verottaa satoa. Rukiilla esiintyy usein myös ruostetauteja, jotka saadaan kuriin tehokkaalla tautitorjunnalla. Rukiilla kannattaa käyttää isompia tautiainemääriä, jotta suoja kestämää heinäkuun ajan jolloin ruosteet iskevät kasvustoon. Ohessa vinkkejä hyvistä ratkaisuista ja annoksista rukiille.

  1. Uusi Siltra Xpro 0,6 l/ha --> Lue lisää uudesta SDHI-tautiaineesta
  2. Prosaro 0,4 l/ha + Comet Pro 0,4 l/ha
  3. Proline Xpert 0,4 l/ha + Acanto 0,3 l/ha
  4. Delaro 0,6 l/ha

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja