Olet täällä

Moddus Evo T0-vaiheessa lisää kevätviljan satoa

kevätvilja T0-vaiheessa

Moddus Evo on kasvunsääde, joka T0-vaiheessa (pensomisen puolivälissä) käytettynä vahvistaa viljan juuristoa ja korren tyveä sekä edistää pensomista. Hyvin kehittyneen juuristonsa ansiosta kasvi ottaa tehokkaasti vettä ja ravinteita maasta sekä tuottaa hyvän sadon. Moddus lisää myös lehtivihreäpitoisuutta, mikä näkyy kasvustossa.

Vuonna 2015 käytännön kokeissa Moddus Evo lisäsi satoa parhaimmillaan satoja kiloja/ha. Yara Kotkaniemen kokeissa todettiin kuinka Moddus Evo lisää kasvien ravinteiden ottoa, mikä myös näkyi sadonlisänä.

T0-vaiheessa kasvi ei saa potea ravinteiden puutetta, joten Moddus Evo kannattaa ruiskuttaa tankkiseoksena esim. YaraVita Mantrac Pron tai Gramitrelin kanssa. Mm. mangaanin puute on yleistä koko Suomessa hyvin kalkituilla pelloilla. Starttiravinne ja/tai oraslannoitus varmistavat että kasvilla on riittävästi typpeä ja fosforia 3-4-lehtivaiheessa, jolloin kasvi myös reagoi parhaiten Moddus Evoon.

Moddus Evon käyttömäärä on T0-vaiheessa 0,25-0,3 l/ha. Moddus Evo-ruiskutukseen voi tilanteen mukaan yhdistää myös rikkakasvitorjunnan.

Tankkiseos T0-vaiheeseen:

Moddus Evo + YaraVita Mantrac Pro + ’XL-Pakkaus’ (tai Biathlon 4D)

 

Arto Markkula / Syngenta Nordics A/S

Hankkija

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä