Olet täällä

Tarkkaile kirvoja viljan oraissa

Tarkkaile kirvoja viljan oraissa

Nyt on monin paikoin tavattu runsaasti kirvoja viljan oraissa. On siis syytä käydä tarkastamassa oraat, torjuntakynnys on yksi kirva joka viidennessä kasvissa ja torjunta kannattaa yhdistää rikkakasviruiskutukseen.

Koska tälle viikolle on luvattu hyvin lämpöisiä säitä, niin on vaarana että kirvat siirtyvät oraiden tyvelle, jolloin niiden torjunta vaikeutuu.

Jos viljan oraat ovat jo pensomisen alussa ja rikkakasvit taimettuneet, on kirvatilanteen takia Kuva on otettu 29.5 Somerolla. torjuntakäsittely tehtävä mahdollisimman pian.

Torjuntaan suositellaan pyretroidivalmisteita esim. Sumi Alpha 0,2-0,4 l/ha, Decis Mega 0,1 l/ha tai Mavrik 0,15 l/ha. Ruiskutukseen voidaan myös lisätä tautiaine ja lehtilannoite.

viljelijänberner.fi

Kommentit

Eino Heinola

Etelä-Karjalan pelloilla on myös runsaasti tuomikirvoja. Myös ohrakirppoja on havaittavisssa ja vioituksia syntyy lämpimän ja kuivan sään vallitessa. Kirvat ja kirpat torjutaan pyretroidi-valmisteilla samalla kertaa.
Kaalikoita tulee tarkkailla öljykasvipelloilla jatkuvasti.

Lasse Matikainen

Juuri näin, kirpat ja kirvat saa torjuttua samalla kertaa. Yleisohjeena on että tämä hyönteiset torjutaan rikkakasvitorjunnan yhteydessä. Jos kuitenkin vilja on kylvetty myöhään. oraat vielä pieniä, suositellaan kirvojen torjunta erikseen nyt heti jos torjuntakynnys ylittyy ja rikkakasvien torjunta vasta myöhemmin.
Aikuisia kaalikoiperhosia on toivoton ruiskutuksilla hävittää. Torjunta rypsillä ja rapsilla tulee tehdä munista kuoriutuneihin toukkiin. Usein niiden torjunta on yhdistettävissä rapsikuoriruiskutukseen. Tarkkailua siis tulee öljykasvipelloilla tehdä.

Samankaltaista sisältöä