Olet täällä

Huomioi aikainen rikkatorjunta viljoilla

Huomioi aikainen rikkatorjunta viljoilla

Monin paikoin rikkakasvit ovat kehittyneet jo pitkälle, jos viljat on kylvetty toukokuun alussa. Lohkot on syytä tarkastaa välittömästi. Varsinkin jos lämmin sääjakso jatkuu niin myöhemmin voi olla vaikeaa saada tehoja rikkoihin lehtien vahakerroksen vahvistuessa ja rikkojen kasvaessa liian isoiksi. Sekator 75 ml/ha + kiinnite 1 dl/ha torjuu laajatehoisesti ja edullisesti pienikokoiset rikat. Samaan aikaan voi torjua tuomikirvat Decis Megan 0,1 l/ha annoksella. Tuomikirvoja on nyt paikoitellen runsaasti kevätviljassa, tilanne kannattaa tarkistaa ennen rikkaruiskutusta.

 

Myös juolavehnä kasvaa näissä oloissa nopeasti, joten varsinkin suorakylvettyjä ja kevytmuokattuja lohkoja kannattaa heti tarkkailla ja tarvittaessa torjunta voidaan tehdä Attribut Super (Sekator 100 ml/ha + Attribut 60 g/ha + kiinnite 1 dl/ha)-valmisteella viimeistään viljan pensomisen alussa. Samalla torjutaan perusrikkakasvit. Aikaisella Attribut Super-ruiskutuksella saadaan myös paras teho hukkakauraan, jolloin teho voi olla erinomainen.

Juolavehnää vehnässä, nyt on oikea aika torjua Attribut Superilla.

 

Hukkakauran torjunta-ajankohta kevätviljoilla lähestyy

Jos vilja on orastunut tasaisesti niin myös hukkakaura orastuu tasaisesti. Pienikokoisiin hukkakauroihin saadaan varmin teho, joten turhaan torjuntaa ei kannata viivästyttää. Aikainen torjunta viimeistään viljan pensomisen alussa tai hiukan sen jälkeen rasittaa myös viljelykasvia vähemmän. Jos helteiset kelit jatkuvat, voi myöhemmin olla vaikeampaa saada hyvää tehoa hukkakauraan. Puma Extra 1,0 l/ha + kiinnite 0,1 l/ha torjuu varmasti hukkakauran. Puma Extra-ruiskutuksen voi yhdistää gramma-aine –ruiskutuksiin (esim. Gratil, Express, Tooler).

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä