Olet täällä

Biscayan ja Deciksen käyttö kaalikoin ja kuoriaisten torjunnassa

Kaalikoin toukat ovat tehneet paikotellen runsaasti vioituksia rapsi- ja rypsikasvustoihin. Lehtien lisäksi ne syövät myös kehittyviä nuppuja. Kuvassa on yli viikko sitten Avauntilla ruiskutettu rapsikasvusto, jossa eläviä toukkia vielä runsaasti. Ettei nämä toukat kehitä uusia sukupolvia ja aiheuta litujen syöntiä, täytyy ne torjua tehokkaasti nyt.

Biscaya sopii, ennen kukintaa, rapsikuoriaisen torjuntaan erittäin hyvin, se antaa 3-4 päivän suojan nyt kiihkeimmässä kasvurytmissä. Lisätkää siihen Decistä 1,5 dl/ha, jotta samalla ruiskutuksella saadaan teho kaalikoin toukkiin. Decis ja muutkaan pyretroidit eivät liiku kasvissa ja toukat ovat lehtien alapinnoilla, eli hyvä ruiskutustekniikka on oleellinen torjunnan onnistumisen kannalta.

 

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä