Olet täällä

Yaran Kotkaniemen tutkimusasema panostaa maatalouden kannattavuuden parantamiseen

Yara on investoinut Vihdissä sijaitsevaan Kotkaniemen tutkimusaseman uudistamiseen. Kotkaniemi toimii tutkimus- ja koulutuskeskuksena osana Yaran kansainvälistä tutkimusorganisaatiota. Päätavoitteena on kehittää viljelyratkaisuja, joilla parannetaan maanviljelyn kannattavuutta ja kestävyyttä.

Kotkaniemen tutkimusasemalla tutkitaan kasviravinteiden vaikutusta kasvintuotantoon, ja miten ravinteiden käytöllä parannetaan viljelyn kannattavuutta ja kestävyyttä. Tavoitteena on löytää ratkaisuja, joilla viljelijät tuottavat laadullisesti ja määrällisesti mahdollisimman hyvän sadon ympäristöpäästöt minimoiden. Koetulosten pohjalta kehitetään lannoitteita ja viljelymenetelmiä, jotka toimivat haastavissa pohjoisissa olosuhteissa, ja joilla parannetaan ravinteiden käytön tehokkuutta.

Hyvä sato on ratkaisu kannattavaan ja kestävään maatalouteen

Maanviljelyn kaksi suurta haastetta tällä hetkellä ovat kannattavuus ja kestävyys. Ratkaisu molempiin haasteisiin on sama – hyvä sato. Hyvä sato parantaa viljelyn kannattavuutta ja on samalla paras ympäristöteko. Sadot sitovat ravinteita ja hiilidioksidia ja vähentävät näin ravinnepäästöjä veteen tai ilmaan. Mitä parempi sato, sitä pienemmät ympäristöpäästöt tuotettua ruokakiloa kohti.

”Osaaminen ja innovaatiot ovat keskeisiä välineitä hyvien satojen saamiseksi ja maatalouden kannattavuuden ja kestävyyden parantamiseksi. Kotkaniemen tutkimusasemalla on tässä keskeinen rooli. Uusia innovatiivisia ratkaisuja kehitetään yhteistyössä viljelijöiden, tutkimuslaitosten ja ruokaketjun toimijoiden kanssa”, toteaa Yara Internationalin pääjohtaja Svein Tore Holsether.

Suomalainen osaaminen laajempaan käyttöön

Kotkaniemen tutkimusasema on saanut uuden roolin osaamis- ja koulutuskeskuksena osana Yaran kansainvälistä tutkimusorganisaatiota.

”Kotkaniemen kytkeminen tiiviimmin Yaran kansainväliseen tutkimusorganisaatioon mahdollistaa suomalaisen osaamisen ja Kotkaniemen oppien hyödyntämisen laajemmin. Lisäksi Kotkaniemessä testataan erilaisia Yaran kehittämiä täsmäviljelyteknologioita ja työkaluja, joiden tavoitteena on lisätä viljelyn tuottavuutta”, kertoo Yaran tutkimusjohtaja Anke Kwast.

Kotkaniemessä tutkimustyötä yli 50 vuotta

Vuosittain Kotkaniemessä tehdään 90 kenttäkoetta 3 300 koeruudulla. Kotkaniemen tilan kokonaispinta-ala on 300 ha, joista peltoa on 90 hehtaaria. Kotkaniemessä on tehty tutkimustyötä vuodesta 1961, ja pitkäaikaisimmat yhtäjaksoiset kokeet on aloitettu vuonna 1973.

Yaran investoinnit Suomeen

Yara investoi Suomen liiketoimintojen kehittämiseen tänä vuonna yhteensä noin 160 miljoonaa euroa. Vuosina 2008–2015 Yaran investoinnit Suomeen olivat noin 600 miljoonaa euroa. 

www.yara.fi

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä