Olet täällä

Toimivat ratkaisut ohran tautiruiskutukseen

Ohralla on jonkin verran nähtävissä siemenestä levinnyttä verkko- ja rengaslaikkua. Vaikka siemenet on peitattu, näitä oireita tuli näkyviin kesäkuun alussa. Tämä johtuu viime kesän kovasta tautipaineesta. Myös olkijätteestä leviää nopeasti nyt sateiden jälkeen ohran yleisimmät taudit. Meidän ratkaisut sisältävät runsaasti protiokonatsolia, joka on varma valinta ohran tauteja vastaan. Protiokonatsoli suojaa kasvustoa pitkään ja yhdessä strobin kanssa estää ennenaikaisen ränsistymisen. Protiokonatsolia sisältäviä tuotteita voidaan myös käyttää yksistään, mutta tällöin on laitettava isompi määrä tautiainetta hehtaaria kohden pitkän tehon saavuttamiseksi. Alla oleviin tautiaineratkaisuihin voi lisätä mukaan esim. Ceronea korren vahvistamiseen.

Mobius FX 0,3 + 0,3 l/ha -erinomainen teho rengaslaikkuun, viime kesän ohran tautientorjuntakokeissa toi suurimman hehtolitrapainon ja sadonlisän.

Siltra Xpro 0,5 l/ha - uusi SDHI-tautiaine, estää myös fysiologisten stressilaikkujen synnyn ja ennenaikaisen ränsistymisen.

Prosaro  0,3 l/ha+ esim. Comet Pro 0,3 l/ha -lisää Prosaron määrää, jos kasvustossa on nyt laikkuoireita ja jaettua tautitorjuntaa ei ole tehty.

Delaro 0,5 l/ha -vahva ja helppokäyttöinen ratkaisu. Sisältää strobia ja triatsolia.

Acanto 0,25 + Proline Xpert 0,25 l/ha tai Proline Xpert 0,6-0,75 l/ha  -uusi Proline Xpert tuo lisää suojaa rengaslaikkuun.

Aikaista  rengaslaikkua on ollut Pohjanmaalla tänä kesänä

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä