Olet täällä

Poikkea Viljelijän Bernerin osastolle Okrassa

Poikkea Viljelijän Bernerin osastolle Okrassa

Messuilla tarjouksen pyytäneille XZ shampoo ja samalla osallistut myös arvontaan!

Viljelijän Berner osasto sijaitsee keskeisellä paikalla kiitoradan varressa Turun Konekeskuksen osaston B23 kulmassa. Aivan vieressä on myös yksi ravintoloista. Kaikki tarjouksen pyytäneet saavat XZ shampoon ja tarjouspyyntölomakkeen täyttäneiden kesken arvotaan lisäksi joka päivä 1 kpl Roundup Ace (15L). Keskiviikkona osastollamme on tavattavissa maatilakäyttöön soveltuvan valkuaismittari Grainsensen edustaja. Osastollamme mukana on myös Neste Oil koko messujen ajan.

Syyssiementen osalta ajankohtaisia asioita ovat esimerkiksi syysrapsin siemenet. Suomen oloissa hyvin menestynyt puolikääpiöhybridilajike Pioneer Maximus PRD06 on tilattavissa. Ohjeiden mukaan viljellylle kasvustolle siemenkustannuksen riskinjako: Seuraavan syksyn siemenet puoleen hintaan, jos kasvusto tuhoutuu.

Rukiista mainittakoon uutuushybridilajike KWS LivadoBOR, vanha tuttu EvoloBOR -hybridiruis sekä kotimainen ReettaBOR –ruis. Syysvehnävalikoimassa on SW Magnifik, joka on tasapainoinen yhdistelmä satoisuutta, viljelyvarmuutta ja laatua. Osastolla nähtävillä myös tuoreita tähkiä aivan uusista lajikkeista kuten Emilio –syysvehnästä, Nagano –kevätruisvehnästä ja Mandaryna –kevätvehnästä.

Tasapainoinen lannoitus on viljelyn perusta. Osastollamme on nähtävillä myös erilaisista ravinnepuutoksista kärsiviä kasveja. Lannoitekausi avattiin lähes neljänneksen vuoden takaista alemmin hinnoin. Tärkeä muutos valikoimassa on YaraMila Y2 uusin pitoisuuksin: NPKS 27-2,6-3-3. Syyskylvöjä ajatellen kannattaa muistaa tilata myös YaraMila Y6, jonka pitoisuudet ovat viimevuoden tapaan NPKS 17-4,6-10-4. Syysöljykasveja ajatellen hyödyksi kannattaa laskea myös koko lannoitevalikoiman korkein booripitoisuus 0,15 %. Ruotsissa sama lannoite tunnetaankin nimellä YaraMila Raps.

Resistenssiongelmat kasvinsuojelussa lisääntyvät. Gramma-aineille vastustuskykyinen pihatähtimö eli vesiheinä alkaa olla jo hyvin yleistä. Gramma-aineille vastustuskykyisiä kasveja löytyy kuitenkin jo muitakin. Viljelijän Bernerin koetoiminnassa on löydetty myös gramma-aineita sietävä savikka. Näytekasvi on osastolla havainnollistamassa asiaa.

Viljelijän Bernerin valikoimassa olevat Polycrop -käärintämuovit ja McHale –virallinen käärintäverkko sekä paalauksessa verkon korvaava sidontamuovi (Croptight) ovat esillä Turun konekeskuksen osastolla McHale –paalainten yhteydessä. Myös syövyttämätön käyttövalmis KOFASIL –säilöntäliuos esittelyssä McHale –paalainten yhteydessä.

Viljelijän Berner edustajat osastolla messupäivinä:

Asko Myllymäki: ke-la

Asmo Saarinen: pe-la

Bengt Aspelin: ke-to

Filippa Savolainen: ke-to

Mika Isokääntä: pe-la

Kalle Erkkola: ke

Kari Erkkilä: ke-to

Kyösti Nissi: la

Kyösti Skippari: pe

Lasse Matikainen: ke-to

Jaakko Laurinen: ke-la

Maarit Viljakainen: ke-to

Mickel Nyström: ke-la

Antti Mäkelä: ke-pe

Pertti Tamminen: to-pe

Petteri Perttola: ke-to

Seppo Vätti: ke, pe

Nähdään!

Kommentit

Samankaltaista sisältöä