Olet täällä

Avoimet ovet –tilaisuus Yaran Siilinjärven toimipaikalla 13.8.2016

Yara Siilinjärven toimipaikalla tuotanto on jatkunut jo lähes viisi vuosikymmentä. Moni asia on tuona aikana muuttunut ja toiminta laajentunut. Viimeisimmät toimintaan liittyvät laajennukset kaivoksen puolella ovat apatiittituotannon kapasiteetin laajennuksen ja apatiitin kuivauslaitoksen valmistumisen jälkeen Saarisen satelliittilouhoksen avaaminen ja parhaillaan rakenteilla oleva rikastushiekan käsittelylaitos. Tehtaan puolella lannoitteiden noutoterminaali otettiin käyttöön v. 2015 ja sekä lannoitetehtaan uusi kiertovesiallas valmistui keväällä 2016.

Yara Siilinjärvi järjestää "Kaivoksesta kasvua" – Avoimet ovet -tilaisuuden lauantaina 13.8.2014 klo 9 – 15, osoitteessa Nilsiäntie 501, Siilinjärvi.

Tutustuminen toimintaan aloitetaan opastetuilla linja-autokierroksilla kaivosympäristöön, jossa pääkohteena Saarisen louhos. Kierros kulkee ”pastalaitoksen” kautta tehdasalueen halki lannoitenoutoterminaaliin, jossa tuotanto- ja toimintaosastojen ja markkinoinnin esittelyt.

Kaivoskierrokset lähtevät Yaran paikoitusalueelta klo 9.00 alkaen sitä mukaa kun autot täyttyvät. Viimeinen kierros lähtee klo 13.

Lisäksi linja-auto:

  • Nilsiästä klo 9.30 linja-autoasemalta, paluu lähtee Yaralta klo 12.00.
  • Kuopiosta klo 10.00 Maljalahdenkadulta, kaupungintalon takaa, paluu lähtee Yaralta klo 12.30.

Oheisohjelmaa:

  • Kaavin nuorisosirkus Muikku esiintyy klo 10.30, 11.30 ja 12.30.
  • Yara-bändi
  • Tarjolla rokkaa ja ruista

Yara on kiinteä osa suomalaista elintarvikeketjua. Avoimet –ovet -tilaisuudessa voi tutustua Yara-yhtiöön ja Siilinjärven toimipaikan tuotantoketjuun aina louhoksesta loppu-tuotteeseen – yaralaisittain ”kivestä leipää”.

Yara on maailman johtava kemianalan yhtiö. Suomessa Yara on toiminut Suomessa vuodesta 2008 lähtien. Yara jalostaa raaka-aineista tuotteita asiakkailleen 23 toimipaikassa eri puolilla maailmaa. Yara Suomi Oy:öön kuuluu kolme tehdaspaikkakuntaa Uudessakaupungissa, Kokkolassa ja Siilinjärvellä. Siilinjärvellä toimii myös Länsi-Euroopan ainoa fosfaattikaivos ja Suomen suurin avolouhos.

Siilinjärvellä tehtaiden päätuotteita ovat lannoitteet, fosforihappo ja apatiitti sekä tekninen typpiliuos. Hyödynnämme paikallista fosforiesiintymää jatkojalostamalle siitä lannoiteteollisuuden ja eläinrehuteollisuuden tuotteita kotimaahan ja ulkomaille. Yara työllistää suoraan Suomessa noin 900 ihmistä.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä