Älä ruiskuta vielä!

Kostea kasvukausi on suosinut juolavehnän kasvua. Monilla pelloilla puintihetkellä vihreää juolavehnää kasvoi jopa viljakasvuston yläpuolella. Punnissa pääosin tuhoutuu juolavehnän lehvästö.

Kostea kasvukausi on suosinut juolavehnän kasvua. Monilla pelloilla puintihetkellä vihreää juolavehnää kasvoi jopa viljakasvuston yläpuolella. Puinnissa pääosin tuhoutuu juolavehnän lehvästö. Jotta glyfosaatilla saadaan sänkiruiskutuksessa hyvää tehoa juolavehnän juuristoon, tulee käsittelyhetkellä kasvissa olla vähintään kolme hyvässä kasvussa olevaa lehteä.

Torjuntakäsittelyä ei pidä tehdä liian aikaisin, varsinkin kun nyt vielä lämmin sää suosii juolavehnän kehitystä. Etusivun juolavehnäkuvassa on vilja puitu viikko sitten kuvaushetkestä, 9.9.2016. Torjuntakäsittely kannattaa tehdä vasta parin viikon päästä.

Roundup Acella nopeampi teho juuristoon

Monsanton uusi Roundup Ace imeytyy kasviin nopeammin ja liikkuu paremmin juuristoon johtuen kasville hellävaraisen kaliumsuolan ja kiinnitteen yhdistelmästä. Valmiste ei aiheuta samalla tavalla vaurioita lehden pintaan kuin vanhan tyyppiset glyfosaatit. Monsanton kokeissa tehoaineen määrä kasvissa 2 tuntia ruiskutuksen jälkeen on Acella ollut jopa 60 % enemmän kuin perusglyfosaateilla. Acella on myös nopea sateenkesto. Ruiskutuksen jälkeen pelto on muokattavissa juolavehnän torjunnan jälkeen kahden päivän kuluttua.

Varmista saatavuus ja tilaa ajoissa

Roundup Ace on saatavissa Viljelijän Bernerin verkkokaupasta tai meidän asiantuntijoilta.

viljelijänberner.fi

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja