Mittarit uusiksi

Tilasiemenen tuotannossa on lajikkeita, jotka panevat mittarit uusiksi. Mittarilajikkeet ovat lajikkeita, joista on hyviä kokemuksia ja muita verrataan niihin. Niistä ei kevein perustein luovuta ja vaihto uusiin tehdään vain, jos ne ovat uskottavasti parempia.

Tilasiemenellä on tuotannossa ja tulossa tuotantoon lajikkeita, jotka panevat mittarit uusiksi. Mittarilajikkeet ovat lajikkeita, joista on hyviä kokemuksia ja muita verrataan niihin. Niistä ei kevein perustein luovuta ja vaihto uusiin tehdään vain, jos ne ovat uskottavasti parempia.

Tilasiemenen kaksitahoinen ohra RGT Planet on jo lanseerausvaiheessa muodostunut mittariksi ympäri Eurooppaa. Sen viljely- ja laatuominaisuudet ovat nostaneet vaatimukset uudelle tasolle. Euroopan maissa, Suomi mukaan lukien, RGT Planet on se lajike, johon muita verrataan ja se on ollut toistaiseksi lyömätön. (Lue myös uutinen: RGT Planet hämmästytti satoisuudellaan)

KWS Mistral tuo uutta tuulta kevätvehnärintamalle. Päätyypin lajikkeena se laittaa vaatimukset uusiksi satoisuudessa ja viljeltävyydessä sekä jyväkoossa. Se on lajike, jonka lannoituksessa typen jakaminen tulee olemaan vakiotoimenpide ja tavanomaisella kasvinsuojelulla korrensäätelyineen ja taudintorjuntoineen kevätvehnän satoisuus etenee aimo harppauksen. KWS Mistralin rinnalle on tulossa myös uudenlainen laatukevätvehnä KWS Solanus.

Kauralajikkeissa on ollut vaihtuvuutta. Uusi Niklas on jotain aivan uutta. Se on aikainen, suurijyväinen, korrenluja ja satoisa. Mitä muuta kauralajikkeelta voi toivoa? Niklas haastaa ominaisuuksillaan myöhäisemmät kaurat. Aikaisuus on valttia.

Valkuaistuotantoon sopiva Tilasiemenen keltasiemeninen herne Astronaute on myös ainutlaatuinen lajissaan. Se on satoisin ja valkuaispitoisin rehuherne. Lisäksi sitä on helppo puida kasvuston hyvän rakenteen ansiosta. Kotoisen valkuaisen tuotannon lisääminen on yksi Suomen ja Euroopan päätavoitteista. Astronaute on lajike, joka auttaa tavoitteen toteutumisessa.

Matala hintataso on johtanut haluttomuuteen panostaa viljelyyn. Toisaalta ProAgrian kannattavuuslaskelmien mukaan alle 5 tonnin sadolla ei pääse plussan puolelle. Tässä dilemmassa lajikkeet ovat avainasemassa. Valitse menestyslajike!

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja