Olet täällä

Uusi Refine Super SX – tehokkaampi haastaviin rikkoihin

DuPont on ollut uranuurtaja gramma-aineiden viljan rikkakasvivalmisteiden tuotekehityksessä. Suomessa ensimmäinen DuPontin gramma-aine, Glean tuli viljelijöiden käyttöön vuonna 1983. Tämän jälkeen on DuPontilta tullut useita muita viljan rikkakasvivalmisteita, Ally 50 ST, Ally Class 50, Express 50 SX, Premium Classic 50 SX, Raitio 50 SX Premium, CDQ SX ja Express Gold SX. Tänä vuonna tulee viljelijöiden käyttöön uusi Refine Super SX, kahden tutun tehoaineen parannettu ja tehokkaampi seos haastavien rikkakasvien torjuntaan. Valmisteessa on tehoaineina tifensulfuroni-metyyliä 250 g/kg ja tribenuroni-metyyliä 250 g/kg.

Tuotteessa suuremman tifensulfuroni-metyyli tehoainepitoisuuden ansiosta saadaan enemmän purevuutta moniin rikkakasveihin, jota vielä varmistaa korkeammat käyttömäärät. Käyttömäärät ovat syysviljoilla (vain keväällä) 25-30 g/ha, kevätviljoilla 20-30 g/ha + SitoPlus 0,1 l/ha. Ylimmillä käyttömäärillä saadaan teho myös orvokkiin, tatarlajeihin, valvattiin ja ohdakkeeseen. Uutta on myös se, että Refine Super SX- valmistetta voidaan käyttää normaali käyttömäärillä apilattomien  nurmien suojaviljassa. Refine Super SX sopii käytettäväksi pohjavesialueilla, peräkkäisinä vuosina ja kaikilla maalajeilla. Käytön jälkeen voidaan turvallisesti kylvää syysrapsia. Refine Super SX formulaatio liukenee täydellisesti veteen ja imeytyy nopeasti rikkakasveihin lehtien kautta, myös kylmissä olosuhteissa (alkaen +5C).

Mataran torjunta ja resistenssin hallinta

Refine Super SX –valmisteella on hämmästyttävän laaja rikkakasviteho. Ainoa ongelmarikkakasvi on matara. Tämän rikkakasvin torjumiseksi lisätään mukaan Starane 333 HL:ää, Primusta tai Twist valmistetta. Gramma-aineita kestävän pihatähtimön (vesiheinä) torjumiseksi paras seoskumppani on Starane 333 HL. Vaikka pellossa ei vielä olisi kestävää pihatähtimökantaa, kannattaa lisätä tankkiseokseen toisen vaikutustavan tehoaineita sisältäviä tuotteita vähintään 3-4 vuoden välein.

Refine Super SX haastaviin rikkoihin ViljelijänBerneriltä.

 

Tunnistuskuvat:

Pelto-orvokki

Kiertotatar

Peltovalvatti

Pelto-ohdake

Kommentit

Samankaltaista sisältöä