Päätukihaku alkaa lohkomuutoksilla huhtikuussa

Viljelijöiden päätukihaku avautuu tänä keväänä kahdessa osassa.

Viljelijöiden päätukihaku avautuu tänä keväänä kahdessa osassa. Huhtikuun alusta lähtien Vipu-palvelussa on mahdollista tehdä lohkomuutoksia ja ilmoittaa kasvulohkotietoja. Tukihakemuksen lähetysaikaa viljelijöillä on toukokuun alkupuolelta kesäkuun puoliväliin.

Viljelijän kannattaa tehdä lohkomuutokset eli peruslohkojen jakamiset, yhdistämiset ja uusien peruslohkojen perustamiset jo huhtikuun aikana, jotta kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset ehtivät käsitellä muutokset. Tällöin lopulliset peruslohkot ovat viljelijän käytettävissä jo hakemusten lähetysvaiheessa. Peruslohkomuutokset tehtyään viljelijä voi ilmoittaa kasvit kasvulohkoille.

Päätukihakemuksen viljelijät voivat palauttaa Vipu-palvelun sähköisessä asioinnissa toukokuun alkupuolelta lähtien, jolloin käytettävissä ovat myös Vipuneuvojan tarkisteet. Tukien hakuaika päättyy 15.6., joka on myöhäisin EU:n sallima hakupäivä.

Maaseutuvirasto tiedottaa sähköisen asioinnin avautumispäivämääristä tarkemmin lähempänä haun avautumista.

Hakumateriaali verkossa

Vuoden 2017 viljelijätukien hakuopas julkaistaan mavi.fi-sivustolla maaliskuun loppupuolella. Huhtikuun puolivälissä Maaseutuvirasto postittaa viljelijöille yhteenvedon maatilan lohkotiedoista sekä tilalla voimassa olevista sitoumuksista, sopimuksista ja osallistumisilmoituksista. Yhteenveto maatilan tiedoista on viljelijän käytettävissä myös Vipu-palvelussa.

Kansallisten kotieläintukien ennakot haettavissa 23.3. asti

Kansallisten kotieläintukien ennakot ovat haettavissa Vipu-palvelussa 27.2.–23.3. Eläintilat voivat hakea sika- ja siipikarjatalouden tuotannosta irrotetun tuen ennakkoa sekä pohjoisen kotieläintuen ennakoita naudoista, uuhista ja kutuista. Hakuohjeet ovat saatavilla mavi.fi-sivustolta .

Lähde: Mavi

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja