Olet täällä

Nurmi 2017 näyttää koeruuduin viljelytoimenpiteiden vaikutuksen satoon

Nurmi 2017 -tapahtumassa Härmän PowerParkissa 3.8. on esillä mittava määrä niin nurmi- kuin viljaruutuja. Nurmen satopotentiaali on kolme kertaa suurempi kuin tämän hetken Suomen keskisato. Nurmi 2017 -tapahtuman koeruudut osoittavat sadon määrän ja laadun merkityksen.

Nurmikoeruuduilla pääset näkemään nurmen satopotentiaalin erilaisilla lannoitusmäärillä. Kokeet on rakennettu havainnollistamaan kuinka 2 000 kuiva-ainekilon sadonlisän pystyy saavuttamaan yksinkertaisilla toimenpiteillä. Uudet viljalajikkeet vaativat uudenlaisen lannoituksen ja viljelykäytännöt. Koeruuduilta tulet löytämään markkinoiden tuoreimmat lajikeuutuudet ja kokemaan kuinka ne toimivat käytännön viljelyssä.

Luonnonvarakeskuksen johtavan nurmitutkijan Perttu Virkajärven mukaan neljä keskeistä tekijää selittävät miksi nurmen satopotentiaali on tänä päivänä lähes puolet korkeampi kuin yleisesti tunnustetaan. Kasvinjalostuksen ansiosta lajikekehitys on vienyt nurmia satoisampaan suuntaan, ilmastonmuutos on pidentänyt kasvukautta sekä leudontanut talvia. Lisäksi viljelytekniikka on kehittynyt.

Lue lisää Nurmi 2017 -tapahtumasta Käytännön Maamies -lehdestä.

Otsikko: 
Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä