Kiinnostaako noin tuhat kiloa lisää kuiva-ainesatoa nurmesta?

Torjumalla rikat saavutettiin nurmesta vajaan tuhannen kilon kuiva-ainesadon määrän nousu Vihdissä. Tällöin pari vuotta vanhasta nurmesta rikat torjuttiin Gratililla annoksella 20 g/ha + kiinnite heti aikaisin keväällä.

Kiinnostaako noin tuhat kiloa lisää kuiva-ainesatoa nurmesta?

Torjumalla rikat saavutettiin nurmesta vajaan tuhannen kilon kuiva-ainesadon määrän nousu Vihdissä. Tällöin pari vuotta vanhasta nurmesta rikat torjuttiin Gratililla annoksella 20 g/ha + kiinnite heti aikaisin keväällä. Valtarikkakasvilajina oli voikukka. Ruiskuttamattoman 1.-2. niittojen kuiva-ainesato oli yhteensä 4545 kg/ha kun taas ruiskutetulla vastaava sato oli 5485 kg/ha. Torjunnan kustannus on mitätön verrattuna saatuun hyötyyn.

Kuvassa näkyy ruiskuttamattomat "koeruudut" joissa kasvaa paljon voikukkaa. Kuva otettu 25.4. 2013

Takatalvesta huolimatta kevät ja nurmen rikkakasvien kasvu saapuu vauhdilla. Nurmesta on järkevää torjua rikat ennen ensimmäistä niittoa ja tehdä tarvittaessa paikkauskylvö jos kasvusto sitä vaatii. Gratil sopii apilapitoisen nurmen torjuntaan heinänurmen lisäksi.

Gratil tehoaa erinomaisesti voikukkaan, leinikkiin ja muihin aikaisin keväällä itäviin rikkoihin. Voikukka lienee yleisin rikkakasvi ja se on hyvä torjua viimeistään ruusukeasteella, paras teho saadaan voikukan ollessa noin 4-6 -lehtivaiheessa.

Gratil tehoaa useista muista nurmiaineista poiketen rikkakasveihin hyvin vaikka olisi viileää.

Apilapitoiset nurmet ja nurmen perustamisvaihe ilman suojaviljaa: 20-30 g/ha + kiinnite

Vakiintuneet nurmet: 40-60 g/ha suositus + kiinnite

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja