Ally on oikea aine tämän vuoden syysviljoille

Ally -tuotteet tunnetaan isojen saunakukkien nitistäjinä, mutta myös maavaikutuksesta on etua varsinkin harvoissa ja aukkoisissa viljakasvuistoissa.

Ally -tuotteet tunnetaan isojen saunakukkien nitistäjinä, mutta myös maavaikutuksesta on etua varsinkin harvoissa ja aukkoisissa viljakasvuistoissa. Vanha konsti voi olla parempi kuin pakkaus uusia.

Esimerkiksi tämän vuoden syysviljoissa on paljon vaihtelevia kasvustoja, jotka Ally voi pitää puhtaana jopa puintikauteen asti. Ääriesimerkki Allyn hyvästä maavaikutuksesta löytyy alla olevasta kuvasta vuodelta 2013. Kyseisellä lohkolla oli reunalla kevättulvan kokonaan tuhoamaa syysvehnää notkelmassa. Kuvan vasen laita jätettiin kokonaan ruiskuttamatta ja oikealle puolelle on ruiskuttu Ally 1 tabletti+ Primus 0,75 ml+ SitoPlus 0,1 l/ha. Ruiskuttamaton alue on täysin rikkojen valtaama, mutta ruiskutetulla puolella, jopa avoimeksi jäänyt maa on säilynyt täysin puhtaana vehnän tähkävaiheen tienoille. Maavaikutus on tullut nimenomaan Allysta, koska Primuksessa sitä ei ole.

Ally käy tietenkin hyvin myös kevätviljojen ruiskutuksiin edullisena vaihtoehtona. Allyn maavaikutuksesta on hyviä kokemuksia myös kuminan lopetuksessa, jossa se estää jääntikuminan itämisen vielä ruiskutuksen jälkeenkin.

Ally 50 ST 10 tabletin pakkauksen lisäksi on saatavilla Ally Class 250 g pakkaus. Allyn kanssa kannattaa käyttää mataraan tehoavaa seoskumppania, mutta Ally Class on yksi laajatehoisimmista yksittäisistä viljan rikka-aineista eikä tarvitse toista rikka-ainetta seokseen. Yhdellä Ally Class paketilla hoituu 5-7 ha viljaa. Nämä vanhat konstit ovat paitsi tehokkaita myös tänä päivänä hyvin edullisia rikkatorjuntaratkaisuja viljalle.

https://viljelijanberner.fi/

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja