Olet täällä

Luomutuotantoon uusi hyönteistorjunta-aine

Luomutuotantoon uusi hyönteistorjunta-aine

Raptol sisältää luonnon pyretriiniä ja rapsiöljyä .

Tuhohyönteisten torjuntaan on nyt saatu uusi valmiste markkinoilta poistuneen Bioruiskute S:n tilalle. Raptol sai äskettäin myyntiluvan käytettäväksi imevien ja purevien tuhohyönteisten kuten kirvojen, kilpikirvojen, villakilpikirvojen, luteiden, perhostoukkien, kovakuoriaisten, jauhiaisten ja ripsiäisten sekä kehrääjäpunkkien torjuntaan hedelmäpuista, marjapensailta, mukaan lukien vadelma, vihanneksilta avomaalla ja kasvihuoneessa sekä koristekasveista avomaalla, kasvihuoneessa ja sisätiloissa.

Tehoaineena Raptolissa on luonnon pyretriini ja valmiste on hyväksytty käytettäväksi myös luomu-viljelyssä. Lisäksi Raptol sisältää rapsiöljyä, joka parantaa tehoa tuhohyönteisiin. Varoaika on 1 vuorokausi ja maustekasveilla 7 vuorokautta. Raptol vaikuttaa tuhohyönteisiin kosketuksen kautta. Siksi valmistetta on saatava joka puolelle kasvustoa. Suuri vesimäärä eli 600 – 1000 l/ha varmistaa hyvän torjuntatuloksen. Teho tulee näkyviin nopeasti. Ruiskutus kannattaa tehdä illalla tai aamulla tai pilvisellä päivällä, koska kirkas auringonvalo hajottaa tehoaineen nopeasti. Käyttöohjeessa on ilmoitettu käyttöväkevyys, joka on 1 – 1,5 %. Ammattiviljelyssä kuitenkin on totuttu käyttämään valmistetta litraa/ha. Raptolin osalta käyttömäärä on 6 – 10 l/ha ja tarvittava vesimäärä on 600 – 1200 l/ha. Raptolin vaikutusaika on melko lyhyt ja tarvittaessa käsittely uusitaan. Pakkauskoko on 10 litraa.

Ainetta on saatavana Viljelijän Berneriltä.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä