Olet täällä

Apua kellastuneille ohrille

Kellastunut ohra

Paikalliset runsaat sateet ovat  kellastuttaneet oraita savimailla. Kellastuminen alkaa alimman lehden kärjestä ja saa koko kasvuston näyttämään huonokuntoiselta. Liika vesi häiritsee juurten kasvua ja ravinteiden ottoa ja samalla se aiheuttaa typen ja rikin huuhtoutumista ja typen haihtumista ilmaan.

Sateiden jälkeen tulee tarkastaa onko juuristo toimintakykyinen eli vaalea. Myös vihreitä kasvulehtiä pitää olla.

Kellastuneita, ravinteiden puutteesta kärsiviä lohkoja voi auttaa uuden kasvun alkuun lisälannoituksella. YaraBela Suomensalpietari ja Sulfan ovat parhaat vaihtoehdot typpi-rikkilannoitukseen. Jos lannoitusvaraa ei enää ole, voi ravinteiden ottoa tehostaa YaraVita Gramitrel 2 l/ha tai YaraVita Mancozin 1 l/ha ruiskutuksilla. Kasvinsuojeluaineita ei tule käyttää, kun kasvusto on jo stressaantunut.

Tekijä: 

Kommentit

Hölmölä

Kevytmuokatussa maassa ohrat kellastuneita paikkapaikoin ja kynnetyssä ei.
Kyntö savimailla olisi välttämätön syystoimenpide mutta viisaat pöydän takana ovat sen kieltäneet käytännössä tukipolitiikallaan.

anne

Somerolla voi nähdä saman ilmiön ohralla. Kynnetyt selviät selvästi paremmin.

Samankaltaista sisältöä