Valtaosa haki viljelijätuet verkossa

Noin 92 prosenttia maatiloista palautti päätukihakemuksensa Vipu-palvelussa

Noin 92 prosenttia maatiloista palautti päätukihakemuksensa Vipu-palvelussa. Yhteensä 46 562 maatilaa käytti hakemuksensa lähettämiseen Vipua. Paperilomakkeita hakemiseen käytti noin 4 000 maatilaa.

Viljelijöiden päätukihaku alkoi huhtikuun alussa peruslohkomuutosten ja kasvulohkotietojen ilmoittamisella. Tukihakemuksen pääsi lähettämään toukokuun alusta lähtien. Hakemuksista lähes puolet palautettiin viimeisen hakuviikon aikana, pitkästä hakuajasta huolimatta. Kaikista verkossa palautetuista hakemuksista noin 40 prosenttia oli neuvojien tekemiä.

Tänä vuonna lähes jokaisella ELY-keskusalueella sähköisten päätukihakemusten osuus ylitti 90 prosenttia. Pirkanmaalla noin 95,5 prosenttia maatiloista haki tuet sähköisesti, ja oli alueena suurin sähköisten hakemusten lähettäjä.

Paperihakemusten tallentamiseen tarvittava aika on vähentynyt sähköisen asioinnin yleistymisen ansiosta. Se mahdollistaa myös myöhäisimmän EU:n salliman hakupäivän 15.6. käytön. Etuna on, että tukihakemuksen voi jättää vasta tietäessään mitä on kylvänyt tai aikoo kylvää pelloille.

Vipu-palvelun käyttäjätilastoja

Lisätietoja Maaseutuvirastosta:

Yksikönjohtaja Piia Ylikoski
0295 31 2344

Tietojärjestelmäasiantuntija Maria Jukkola
0295 31 2356

Lähde: Maaseutuvirasto, Mavi

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja