Olet täällä

Uutuuksia syyskylvöille Hankkijalta

Brandie - Hybridiruis omaa luokkaansa

Brandie on mielenkiintoinen uusi tuttavuus hybridirukiiden joukossa. Se on tanskalaisen Nordic Seedin jaloste. Lajikkeen avainominaisuuksia ovat erinomaisen hyvä satopotentiaali ja laadukas kokonaisuus. Brandien hyvä talven- ja taudinkesto tuovat plussaa kokonaisuuteen.

Brandiellä on erinomaisen hyvä satopotentiaali ja lajike tuottaa isokokoista jyvää tuhannen siemenen painon ollessa korkea. Sadon valkuaispitoisuus on korkea ja sakoluku on hyvällä tasolla. Sadon pääasiallinen käyttötarkoitus on leivonta. Lajiketta suositellaan viljeltäväksi koko rukiin viljelyalueelle. Talvenkestävyysominaisuudet lajikkeella ovat hyvät. Se on erinomaisen terve hybridiruislajike ja sen taudinkesto härmää sekä ruskea- ja mustaruostetta vastaan on erittäin hyvä. Kasvuajaltaan se on keskiaikainen lujan korren omaava lajike.

Brandien hyvät ominaisuudet, kuten taudinkesto ja hyvä laatu satoisuuden ohella, nostavat sen esille hybridien joukosta.

 

DK Impression Clearfield -hybridirapsi – uusi uutuus

Sertifioitujen siementen valikoimassa on uusi satoisa Clearfield -hybridisyysrapsi. DK Impressionin avainominaisuuksia ovat erinomainen talven kestävyys, satoisa ja korkea öljypitoisuus, lujakortinen pitkä varsi sekä palkojen alhainen rikkoutuvuus. Lajikkeen kasvuun lähtö on syksyllä hidas, mikä mahdollistaa erinomaisen talvehtimisen. Lajike voidaan kylvää aikaisin yleisen paikkakunnan tavan mukaan. Kasvuajaltaan lajike on keskiaikainen. Jalostuksen ansiosta täyttyneiden palkojen rikkoutuvuus on alhainen. Satopotentiaaliltaan lajike on satoisa sekä öljypitoisuus on korkea. Lajiketta suositellaan viljeltäväksi kaikille maalajeille. Lujan korren ansiosta laon herkkyys on matalalla tasolla.

Impressionin rikkakasvientorjunnassa käytetään Clearfield-herbsidiä, jonka käsittelyikkuna on pitkä 2-lehtiasteelta aina 8-lehtiasteelle saakka, riippuen lohkon rikkakasvipaineesta. Valmiste soveltuu hyvin Clearfield lajikkeelle torjuen erittäin tehokkaasti tärkeimmät leveälehtiset rikkakasvit ja tehoten myös heinämäisiin rikkakasveihin.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä