Olet täällä

Rukiin kylvösiemenet syksyyn Hankkijalta

Rukiin siemenvalikoimastamme on saatavilla satoisia ja viljelyvarmoja hybridi- ja populaatiolajikkeita. Hybridilajikkeitamme ovat EvoloBOR, KWS Bono- ja Livado sekä huippu-uutuus Brandie. Populaatiolajikkeemme on ReettaBOR. Tutustu lajikevalikoimaamme tarkemmin ja osta syyrukiin siemenet suoraan verkkokaupastamme!

 

ReettaBOR - kotimainen huippuruis

ReettaBOR  -lajike on markkinoiden satoisin populaatiolajike. Se tuottaa satoa noin 10 % enemmän kuin useammat muut populaatiorukiit. Lajike on erittäin viljelyvarma ja talvenkestävä. Erinomaisen talvenkestävyytensä ja hyvän laonkestävyytensä ansiosta Reetta soveltuu hyvin myös luomutuotantoon. Reetan korsiominaisuudet ovat vanhempia ruislajikkeita selvästi paremmat. Lyhempi ja lujempi korsi tuo viljelyyn varmuutta. Suositellaan viljeltäväksi karkeille kivennäismaille sekä savimaille, lumisille ja vähälumisille alueilla vyöhykkeille I – III. Kemiallisesti peitatun siemenen lisäksi siementä on saatavilla myös luonnonmukaisesti tuotettuna.

» Tutustu lajikkeeseen tarkemmin ja osta kylvösiemenet suoraan verkkokaupastamme

 

KWS Livado

KWS Livado on uuden sukupolven korkean satopotentiaalin lajike, jolla on runsas siitepölynmuodostus ja se on talvenkestävä. KWS Livado on myllyruis ja sen hehtolitrapaino, tuhannen siemenen paino ja sakoluku ovat hybrideille tyypillisesti korkeita.

» Tutustu lajikkeeseen tarkemmin ja osta kylvösiemenet suoraan verkkokaupastamme

 

KWS Bono - kuivuutta sietävä ruislajike

KWS Bono on hybridiruis, jonka satopotentiaali on erittäin suuri. Se on kuivuutta hyvin sietävä lajike, joka mahdollistaa suuren sadon myös kuivuuden vaivatessa kasvustoa. Talvenkestävä lajike, jonka taudin kestävyys on yleisesti hyvä. Lajikkeelle on ominaista vahva siitepölynmuodostus ja se on näin ollen hyvin vastustuskykyinen torajyvää vastaan. Bonon hyvänä ominaisuutena on myös hitaampi kasvuunlähtö jolloin kylvöaikaikkunaa voidaan hieman pidentää.

Satopotentiaali lajikkeella on erittäin korkea. Sakoluku on korkea ja tuhannen jyvän paino on rukiiden keskitasoa. Suositellaan viljeltäväksi savi-, hiesu- ja hietamaille vyöhykkeillä I – II.

» Tutustu lajikkeeseen tarkemmin ja osta kylvösiemenet suoraan verkkokaupastamme

 

Brandie

Brandie on mielenkiintoinen uusi tuttavuus hybridirukiiden joukossa. Lajikkeen avainominaisuuksia ovat erinomaisen hyvä satopotentiaali, laadukas kokonaisuus sekä hyvä talven- ja taudinkesto tuovat plussaa kokonaisuuteen.

Brandiellä on erinomaisen hyvä satopotentiaali ja lajike tuottaa isokokoista jyvää tuhannen siemenenpainon ollessa korkea. Sadon valkuaispitoisuus on korkea ja sakoluku on hyvällä tasolla. Kasvuajaltaan se on keskiaikainen ja lujan korren omaava lajike. Brandien hyvät ominaisuudet, kuten taudinkesto ja hyvä laatu satoisuuden ohella, nostavat sen esille hybridien joukosta.

» Tutustu lajikkeeseen tarkemmin ja osta kylvösiemenet suoraan verkkokaupastamme

Otsikko: 
Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä