Sateet huolestuttavat yhä viljamarkkinoilla

Euroopassa sateiden pelätään heikentävän korjaamattomien satojen laatua

Ranskan vehnäsadon arvioidaan olevan 36 – 36,5 miljoonaa tonnia, mikä on 33 % enemmän kuin viime vuonna. Ennen sateita korjatun sadon laatu on erinomainen, mutta viimeaikaiset sateet heikentävät vielä korjaamattoman sadon laatua. Ranska on saanut varmistettua vehnälastin viennin Egyptiin, mikä osoittaa ranskalaisen vehnän hyvän laadun.

Saksan korkean proteiinipitoisuuden vehnällä odotetaan olevan kysyntää Pohjois-Amerikan satovahinkojen vuoksi. Sade jatkaa Saksan puintien häiritsemistä. Huoli sadon määrästä ja myllyvehnän laadusta kasvaa.

Venäjän puinnit ovat myöhässä viime vuoden vauhdista, mutta odotettuja isompien satojen vuoksi asiantuntijat odottavat lähes samanlaista vehnän satotasoa kuin viime vuonna eli 73 miljoonaa tonnia.

Iso-Britanniassa vilja- ja rypsisadot näyttäisivät olevan odotettua parempia. Yli 4 tonnin sato hehtaarilta on yleinen, mutta maan satojen keskiarvo on lähellä 3,7 – 3,8 tonnia hehtaarilta. Erityisesti eteläisestä Britanniasta odotetaan hyviä ja laadukkaita satoja.

Lähde: Agrimoney.com

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja