Rehumaissilla ja Nagano -kevätruisvehnällä kolmen nurmisadon määrä yhdellä niitolla

Tervetuloa Nurmi 2017- tapahtumaan Viljelijän Bernerin osastolle

Viljelijän Berner esittelee torstaina 3.8. Härmässä uutuutena Nagano kevätruisvehnälajikkeen, joka

Uusi kevätruisvehnälajike Nagano sopii uuden nurmen suojakasviksi tai seoskasvustoon.
soveltuu kokoviljasäilörehuksi nautatiloille. Naganon satopotentiaali, aikaisuus sekä taudinkestävyys mahdollistavat karjatilalle kustannustehokkaan vaihtoehdon nurmisäilörehun rinnalle, sillä yhdellä niitolla saadaan kolmen nurmisadon määrä rehua. Kevätruisvehnä Nagano soveltuu nurmelle suojakasviksi uutta nurmea perustaessa, koska kasvuaika kylvöstä sadonkorjuuseen on vain kolme kuukautta.

Härmässä esitellään myös Samco -kylvötekniikalla kylvetty rehumaissi sekä ilman Samco-tekniikkaa kylvetty maissi. Samco -kone kylvää, levittää samalla rikkatorjunta-aineet ja peittää lopuksi kylvörivin muovilla. Samcon etuna nähdään maissin nopeampi kasvuun lähtö sekä aikaisempi kylvömahdollisuus verrattuna avomaalle kylvettyyn maissiin. Kasvusto ennättää tuleentua myös viileämpinä kesinä. Kylvötekniikka mahdollistaa myöhäisempien ja suurisatoisempien lajikkeiden kylvön. Tutkimusten ja käyttökokemusten mukaan korvattaessa rehumaissilla yksi kolmas karkearehusta, maidon rasva- ja valkuaispitoisuudet kasvavat.

Nurmi2017 nurmet säilötään KOFASIL Duolla

Jani Välilä on tyytyväinen KOFASIL Duon toimivuuteen ja säilöntäaineen rehutonnikustannukseen.
Nurmi2017 -tapahtumassa nurmityönäytösten säilöntäaineena käytetään KOFASIL Duo -biologista säilöntäainetta, jota Suomessa myy Viljelijän Berner. KOFASIL -biologiset säilöntäaineiden maitohappobakteerikannat laskevat tehokkaasti rehun pH:ta ja estävät rehun jälkilämpenemisen. Säilöntäainetta käyttämällä varmistetaan rehun käymislaatu ja vähennetään säilönnänaikaisia kuiva-ainetappioita. Täysin syövyttämättömät ja kustannustehokkaat KOFASIL -säilöntäaineet ovat osa nykyaikaista rehunsäilöntää.

Tervetuloa Viljelijän Bernerin messuosastolle (osasto 3) tapaamaan meitä ja tutustumaan havaintoruutuihimme!

www.viljelijänberner.fi

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja