Syysvehnän paikkauskylvö ohralla

Viime talvi ja vielä huhtikuun kireät yöpakkaset harvensivat syysvehnäkasvustoja. Silloin kun lohkolla osa syysvehnästä selviää kohtuullisesti, ei kasvustoa kannattaisi tuhota ja kylvää kokonaan uudelle kasville

Hyvässä syysvehnäkohdassa ei ohralla on mahdollisuutta kasvaa, mutta aukkopaikat se täydensi hyvin.
Viime talvi ja vielä huhtikuun kireät yöpakkaset harvensivat syysvehnäkasvustoja. Silloin kun lohkolla osa syysvehnästä selviää kohtuullisesti, ei kasvustoa kannattaisi tuhota ja kylvää kokonaan uudelle kasville. Tällöin vaihtoehtona on kylvää toista kasvia mukaan ainakin aukkopaikkoihin, joka yleensä on kevätvehnää. Aikainenkaan kevätvehnälajike ei kuitenkaan ehdi tuleentua syysvehnän tahdissa.

Vihdissä Mikko Laineella yksi syysvehnälohko

Heinäkuun lopussa sekakasvusto oli erikoisen näköistä. Viljelijä on seoskasvustoon tyytyväinen, Odotettavissa on hyvä sato ja molemmat viljat tuleentuvat samanaikaisesti.
talvehti epätasaisesti. Paikoin syysvehnä oli talvehtinut varsin hyvin, mutta pääosin kasvusto harventunut pahoin. Äitienpäivän aikoihin oli tehtävä päätös jatkosta. Pelkästään huonojen alueiden uusintakylvö olisi ollut vaikeaa kasvuston epätasaisuuden vuoksi. Ratkaisuksi tuli ohran kylvö koko lohkolle syysvehnän sekaan. Lypsykarjatilalla seoskasvusto hyödynnetään omassa käytössä.

Syysvehnä Magnifik ja Toria ohran jyvät ovat nyt täyttymässä tasatahtia.

Kuvat Vihdistä 28.7.2017.

www.viljelijänberner.fi

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja