Antti Snellman aloittaa Avenan ruorissa 1.9.2017

Antti Snellman (DI) aloittaa 1. syyskuuta Apetit-konsernin Viljakauppa- ja öljykasvituotteet-liiketoiminnoista vastaavana johtajana ja Avena Nordic Grain Oy:n toimitusjohtajana. Avena Nordic Grainia sen perustamisvuodesta 1995 lähtien johtanut ja kehittänyt Kaija Viljanen jää eläkkeelle vuodenvaihteessa.

Antti Snellman (DI) aloittaa 1. syyskuuta Apetit-konsernin Viljakauppa- ja öljykasvituotteet-liiketoiminnoista vastaavana johtajana ja Avena Nordic Grain Oy:n toimitusjohtajana. Avena Nordic Grainia sen perustamisvuodesta 1995 lähtien johtanut ja kehittänyt Kaija Viljanen jää eläkkeelle vuodenvaihteessa.

Avenan liiketoimintojen kapteeni vaihtuu

Antti Snellman siirtyi kesäkuun alussa Apetitin palvelukseen Altialta, missä hän vastasi Industrial Services -liiketoiminta-alueeseen kuuluvan Tärkkelys- ja Rehu-liiketoimintayksikön johtamisesta vuodesta 2010 sekä Supply Chain -liiketoiminta-alueeseen kuuluvan Koskenkorvan raakaviina-, tärkkelys- ja rehutehtaiden kokonaisvaltaisesta johtamisesta vuodesta 2011 lähtien. Tätä ennen hän on toiminut monissa vaativissa teollisuuden ja kansainvälisen kaupan tehtävissä.

Antti Snellman on valmis viemään Avenaa eteenpäin koko arvoketjun kehittämiseen sitoutuneena kotimaisena toimijana, jonka markkina on koko maailma.

- Otan vastuun toiminnasta ja asiakkaista täynnä intoa ja näkemystä, mutta myös nöyrällä mielellä. Olen etuoikeutettu saadessani liittyä Apetitin ja Avena Nordic Grain Oy:n asiantuntevaan ja omistautuneeseen joukkueeseen, kertoo Snellman.

- Edeltäjäni Kaija Viljasen tekemä määrätietoinen työ koko suomalaisen maatalouselinkeinon, öljykasvien viljelyn ja jalostuksen sekä kansainvälisen viljakaupan saralla on vankka perusta, jonka päälle rakentaa tulevaisuutta yhdessä asiakkaidemme, viljelijöiden ja oman henkilöstömme kanssa. Vauhditamme parhaiden palveluiden kehittämistä, viljakaupan volyymien kasvattamista sekä kotimaisen rypsin korkeamman jatkojalostuspotentiaalin luomista.

Kaija Viljanen katsoo luottavaisin mielin Avenan ja kotimaisen alkutuotannon ja elintarviketeollisuuden tulevaisuuteen

- Olemme Avenassa aina halunneet tarjota viljelijöille ja viljojen ostajille parasta palvelua ja asiantuntemustamme. Suomalaisena yrityksenä vastuumme on ollut myös kehittää koko toimialaa ja tukea kotimaista viljelijäkenttää sekä viljakaupassa että öljykasvien jalostuksessa. Avena panostaa jatkossakin parhaan palvelun sekä öljykasvituotteiden kehittämiseen. Uskon, että Antti Snellmanin johdolla Avena vahvistaa edelleen asemaansa uudistuvana, palvelevana ja asiantuntevana asiakkaiden ja viljelijöiden kumppanina myös maailman muuttuessa.

Kaija Viljanen jatkaa johdon tehtävissä 31.12.2017 saakka.

Avena on osa Apetit-konsernia

Apetit-konsernin Viljakauppa- ja Öljykasvituotteet-liiketoiminnoista vastaava Avena Nordic Grain Oy on Suomen johtava vilja-, öljy- ja palkokasvi- sekä rehuraaka-ainekauppias sekä kasviöljyjen ja puristeiden valmistaja ja toimittaja. Sen päämarkkina-alue on Euroopan unioni, mutta kauppaa käydään monilla muillakin markkinoilla. Yhtiön päätoimipaikka sijaitsee Helsingissä ja toimipisteet palvelevat myös Vaasassa, Porissa, Salossa, Kirkkonummella, Loimaalla, Hämeenlinnassa, Kouvolassa ja Porvoossa. Yhtiön öljynpuristamo sijaitsee Kirkkonummella. Avena on suomalaisen viljelijän kotimainen kumppani, joka tarjoaa viljelijöille ammattitaitoista palvelua kaikissa vilja- ja öljykasvikaupan asioissa.

Apetit on suomalainen, vahvasti ruoan alkutuotantoon toimintansa perustava ruokayhtiö, jonka tavoitteena on olla kasvipohjaisen ruokaketjun edelläkävijä. Apetit valmistaa kasviksista herkullista ja helppoa hyvinvointia tarjoavia tuoretuotteita ja pakasteita. Lisäksi Apetit jalostaa rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rehupuristeita sekä käymme viljakauppaa kotimaan markkinoilla ja kansainvälisesti. Apetit Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Apetitin liikevaihto vuonna 2016 oli 387 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä keskimäärin 729.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja