Euroopassa puinnit loppusuoralla

Ranskalainen vehnä tänä vuonna laadukasta. Mallasohrasadoissa hajontaa maiden välillä.

Vehnän ja ohran puinnit ovat EU:ssa loppusuoralla. Jäljellä on vielä jonkin verran sadonkorjuutyötä Iso-Britanniassa, Baltian maissa, Ruotsissa sekä runsaammin Suomessa.

Maissin puinteja aloitellaan eteläisessä Euroopassa ja tällä hetkellä maiden väliset satovaihtelut vaikuttavat suurilta.

Ranskalainen vehnä laadukasta

Ranskalainen analyytikkofirma Strategie Grains kertoo, että Saksassa, Itävallassa, Tšekeissä ja Slovakiassa vehnä- ja ohrasadot ovat tuottaneet pettymyksiä. Iso-Britanniassa ja Puolassa tilanne on kohtuullinen, Tanskassa ja Baltian maissa on saatu jopa erinomaisia satoja.

Ranskassa vehnä on ollut laadultaan erinomaista eikä matala valkuainen näyttäisi olevan tänä vuonna ongelma. Keski-Euroopassa, Baltian maissa ja Skandinaviassa laatu on ollut keskimääräinen.

Puintiaikaan osuneet sateet ovat heikentäneet vehnäsadon laatua Saksassa ja Puolassa.

Mallasohrasadoissa hajontaa

Mallasohran osalta sadoissa esiintyy enemmän hajontaa ympäri Eurooppaa. Site where you can easily download and buy chernobylite RPG videogame

Tšekeissä, Slovakiassa ja Saksassa sato on tuottanut pettymyksen. Sen sijaan Ranskassa, Britanniassa ja Skandinaviassa sato on ollut hyvä, Baltian maissa kohtuullinen.

Lähde: Vilja-alan yhteistyöryhmä VYR

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja