Olet täällä

Viljojen vienti Loviisan satamasta tuplaantuu varastoinvestoinnin ansiosta

Suomen Viljava Oy on tehnyt merkittäviä investointeja Loviisan varastollaan vastatakseen asiakkaiden odotuksiin. Varastointikapasiteetti lähes kaksinkertaistuu Loviisan satamassa uusien tasovarastojen ansiosta.

Suomen Viljavan varastointikapasiteetti Loviisassa kasvaa 60 miljoonasta kilosta 100 miljoonaan kiloon. Tasovarastojen lattiapinta-ala on 10 000 neliötä. Kaikkiaan kolmeen halliin mahtuu 40 miljoonaa kiloa viljaa eli noin 10 000 hehtaarin viljat.

Viljaa on vientiin entistä enemmän

Kymenlaaksossa ja koko Kaakkoissuomessa maatalouden rakennemuutos on ollut voimakasta.  Lihantuotantolaitoksia on suljettu ja myös maidontuotanto alueella on vähentynyt. Viljan käyttö kotieläinten ruokinnassa on vähentynyt ja nurmialaa on vapautunut viljalle. 

Lisäksi kasvinjalostajat tuovat markkinoille entistä satoisempia lajikkeita. Kaikki nämä tekijät tarkoittavat, että viljaa on vietäväksi entistä suurempia määriä.

Suomi tunnettu erityisesti kaurasta

Viljanvienti Suomesta on kasvavaa liiketoimintaa. Vuonna 2015 viljanviennin arvo oli lähes 15 % koko elintarvikeviennistä. Suomi tunnetaan kansainvälisillä markkinoilla kaurasta.

Suomi on Euroopan suurin kauran viejä ja maailmassa vain Kanada on Suomea edellä. Suomesta viedään myös suuria määriä mallasohraa ja korkealaatuista myllyvehnää sekä rehuviljoja.

Viljanvienti on merkittävää kasvavaa liiketoimintaa suomalaiselle viljaketjulle.

Huomiota tehokkuuteen

Pääurakoitsijana rakennushankkeessa toimi Konepaja Survonen Oy. Hallit on suunniteltu ja rakennettu siten, että koko rakennusala saadaan hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti varastointiin. Rakennushankkeen kotimaisuusaste on lähes 100 %.

Jotta autovastaanotto ja laivan lastaukset sujuvat entistä tehokkaammin, Viljava on asentanut autovaa’an varaston yhteyteen nopeuttaakseen autovastaanottoa tasovarastoihin sekä rakentaa lisävastaanottolaitteiston palvelemaan viljojen siirtoa tasovarastoista laivaan.

Kaikkiaan Viljavan Loviisan satamavarastolleen tehdyt investoinnit ovat noin 3 miljoonaa euroa.

”Tavoitteena on kaksinkertaistaa viljojen vienti Loviisan satamavaraston kautta, sanoo toimitusjohtaja Pasi Lähdetie.”

 

Kommentit

Hinta

Viljan vienti on huippu business sillä suomessa on koko Euroopan halvin vilja. Eivät Tanskalaiset ja Ruotsalaiset maatalouskaupat tulleet tänne jakelemaan voittojaan vaan tekemään sitä kuten Suomen Viljavakin. Mutta viljaa ei kohta ole vietäväksi kun viljely loppuu näillä tuottajahinnoilla.

Samankaltaista sisältöä