Olet täällä

Ensimmäisiä lajikekohtaisia laatutietoja Altian vastaanotosta

Altian Koskenkorvan tehtaalle puintikaudella vastaanotetuista ohrista on nyt koostettu ensimmäinen yhteenveto lajikkeellisien laatutietojen osalta. Lajikkeellisista vastaanotoista peräti 70% on monitahoisia, joka kuvastaa omalta osaltaan kulunutta kasvu- ja puintikautta: aikaisia monitahoisten ohrien osuus on merkittävän suuri. Kaksitahoisten osuus tasapainottuu varmasti talven aikana vastaanottomäärissä.

Kaikkien vastaanotettujen ohrien keskilaatu näyttää tässä vaiheessa hieman kesän 2016 satoa heikommalta. Keskimääräinen hehtolitran paino on 66,6 kg/ hl ja tärkkelyspitoisuus 61,7 % kuiva-aineesta. Seulontatulos eli 2,2 mm seulan läpäisevä osuus on ollut 6,9%. Sateisesta puintikaudesta huolimatta kaksitahoisten ohralajikkeiden osuuden kasvaminen sekä ylipäätään vastaanotetun ohramäärän lisääntyminen vaikuttavat vielä keskiarvoon, toivottavasti positiivisesti.

Lajikkeellisia laatutietoja voit tutkia Altia Industrial nettisivuilla

Otsikko: 
Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä