Olet täällä

Borealin varmat ja satoisat viljat vielä tänään KoneAgriassa

Borealin uusissa ohra-, kaura- ja vehnälajikkeissa satoa, viljelyvarmuutta ja laatua on viety taas askel eteenpäin. Eri kasvuaikaluokkien lajikkeet tasoittavat viljakasvien kylvö- ja puintiaikojen ruuhkahuippuja.

Viljakasvien lajikevalinnasta kannattaa hyödyntää lajikkeita eri kasvuaikaluokista. Kun viljelyyn valitsee sekä aikaisia että myöhäisempiä lajikkeita, niiden korjuu jakaantuu pidemmälle ajalle ja työhuiput tasaantuvat, samoin riskit.

Siemenkauppaan tänä syksynä tulevat Vertti ja Alvari ovat Borealin tuottavien monitahoisten ohrien uudet ässät. Molemmissa lajikkeissa yhdistyvät hyvä sato ja laatu sekä viljelyvarmuus. 

Vertin aikaisuus ja erittäin luja korsi tuovat ohrantuotantoon ennen kaikkea viljelyvarmuutta. Aikaisena lajikkeena Vertti sopii erinomaisesti myös syysviljojen esikasviksi. Kasvitautiresistenssin osalta erityisesti verkkolaikunkestävyys päivitetään Vertin myötä uudelle tasolle. 

Alvari puolestaan on yksi markkinoiden satoisimmista monitahoisista ohrista.

Uudet laatukaurat moneen käyttöön

Isojyväisen Niklaksen tuotanto onnistuu kaikilla maalajeilla ja sen sato soveltuu laatuominaisuuksiltaan erinomaisesti niin myllykauran tuotantoon, vientiin kuin rehukäyttöön. Niklas on satoisuudeltaan ja jyväkokonsa puolesta vailla vertaansa aikaisten kaurojen luokassa. Yksi sen avainominaisuuksista on hyvä seulonta-aste eli alle 2 mm:n jyvien osuus sadosta on pieni. Niklas sopii viljelyyn koko Suomessa ja pärjää myös vähän kuivemmissa oloissa.

Myöhäinen Donna-kaura on erinomainen vaihtoehto eteläisen ja läntisen Suomen myyntiin meneville kaurantuottajille. Donna on parhaimmillaan etenkin savi- ja kivennäismailla. Runsasta satoa tuottava Donna on ohutkuorinen ja siksi etenkin myllyteollisuuden ja vientimarkkinoiden mieleen.

Ensi kevät on Kreivin aikaa

Borealin uutuusvehnä Kreivi soveltuu erinomaisesti myllyvehnän tuotantoon koko kevätvehnän viljelyalueella. Kreivin hehtolitrapaino on korkea, ja sakolukuominaisuuksiltaan Kreivi on huippuluokkaa. Leivontavehnänä Kreivi on erinomainen: sen sitko poikkeaa tavanomaisista myllyvehnistä parantaen taikinan vaivauskestävyyttä ja kimmoisuutta.

Tervetuloa tutustumaan tuottavaan kaksikkoon Verttiin ja Alvariin, kaurapariskuntaan Niklakseen ja Donnaan sekä leivontavehnä Kreiviin Borealin osastolle (B100) KoneAgriaan. Olemme paikalla koko messupäivän ajan kello 16 asti!
 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä