Kasvihuonetuen hakuaika maaliskuun alkuun saakka

Jos kasvihuoneiden perustietoihin ei ole tullut muutoksia, Vipussa tarvitsee syöttää vain kasvien vuoden 2018 viljelytiedot.

Kasvihuonetuki on haettavissa 2. maaliskuuta 2018 mennessä Vipu-palvelussa.

Palvelu muistaa edellisestä tukihausta hakijan kasvihuoneiden perustiedot. Näin ollen, jos kasvihuoneiden perustietoihin ei ole tullut muutoksia, Vipussa tarvitsee syöttää vain kasvien vuoden 2018 viljelytiedot.

Jos kasvihuoneyrittäjä ei ole aikaisemmin hakenut tukea Vipu-palvelussa, hänen tulee täyttää ja palauttaa kuntaan lomake 456. Näin taataan, hakijan tiedot ja asiointioikeudet ovat kunnossa.

Tarvittaessa tukea voi hakea myös lomakkeella 109, joka on saatavilla Maaseutuviraston verkkosivuilta. Lomake on toimitettava tukea käsittelevään ELY-keskukseen.

Kasvihuonetuen ehdot ennallaan

Tuenhakijaa, viljelyä ja kasvihuoneiden teknisiä vaatimuksia koskevat ehdot ovat ennallaan. Sadonkorjuuta ei vaadita paikkakunnan tavanomaisen viljelytavan osana eikä poikkeuslupia myönnetä.

Viljelymuutoksista on ilmoitettava viipymättä tukea käsittelevälle viranomaiselle. Ylivoimaisesta esteestä tai poikkeuksellisesta olosuhteesta on ilmoitettava kirjallisesti 15 työpäivän kuluessa.

Viljelysuunnitelmaan tulevat muutokset on ilmoitettava erillisellä vapaamuotoisella ilmoituksella tukea käsittelevään ELY-keskukseen. Muutoslomake 109L on poistettu käytöstä.

Kasvihuonetuen ennakko arvioidaan maksettavan huhtikuun lopulla ja loppuosa lokakuussa. Tukitaso on AB-tukialueilla ja C-tukialueella erisuuruinen.

Lähde: Maaseutuvirasto

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja