Olet täällä

YaraVita Brassitrel Pro myös luomuviljelyyn

Evira on lisännyt YaraVita Brassitrel Pro -lehtilannoitteen luomutuotantoon hyväksyttyjen lannoitteiden listalle.

YaraVita Brassitrel Pro sisältää booria, mangaania, magnesiumia, kalsiumia ja molybdeenia kasveille helposti käytettävässä muodossa. Tuote sopii erityisesti öljykasveille mutta myös muille pelto- ja puutarhakasveille. Molybdeenin saanti on tärkeää esimerkiksi palkokasvien juurinystyröiden toiminnalle. Suomen viljelyolosuhteissa boorista ja mangaanista on yleisesti puutetta.

Esimerkkejä käytöstä (vesimäärä ruiskutettaessa on 200 l/ha):

Öljykasvit: 3 l/ha 4-lehtiasteelta 9-lehtiasteelle. Käsittely uusitaan tarvittaessa 10–14 päivän välein varrenkasvuvaiheessa ennen kukinnan alkua. Tarvittaessa voidaan antaa 3 l/ha myös terälehtien pudottua.

Viljat: 3 l/ha 2-lehtiasteelta 1-solmuasteelle saakka.

Peruna: 3 l/ha viikko täydellisen taimettumisen jälkeen ja toinen käsittely 10–14 päivän kuluttua.

Kaalit ja palkokasvit: 3–4 l/ha niin varhaisessa vaiheessa kuin mahdollista, kuitenkin niin että lehtipinta-ala on riittävän suuri ( 4–6 lehtiasteella). Käsittely uusitaan tarvittaessa 10–14 päivän välein. Viimeinen käsittely tehdään viimeistään kuukausi ennen sadonkorjuuta. Huom! Älä ruiskuta kukinnan aikaan.

Muut Eviran luomulannoitelistalla olevat Yaran tuotteet ovat:

  • YaraVita Bortrac 150
  • YaraVita Coptrac
  • YaraVita Mantrac Pro
  • YaraVita Zintrac
  • YaraVita Mancozin
  • YaraVita Amazinc
  • Kalsium-neste
  • GliborCa
  • Yara Biotiitti
  • Yara Apatiitti

Lisätietoja:

Tapio Lahti, Yara agronomi, puh: 0444 850 727, sähköposti: tapio.lahti@yara.com

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä