Olet täällä

T&T: ”Nykyinen maatalous ei ole normaalitila" - Tulevaisuuden farmi näyttää panimolta

Tekniikka&Talous-lehden kotisivuilla julkaistussa artikkelissa visioidaan ruoantuotannon tulevaisuutta.

- Nykyinen maatalous ei ole normaalitila, vaan 150 vuotta kestänyt paradigma, sanoo VTT:n tutkija Lauri Reuter.

Hän tarkoittaa sitä, että maataloutta on totuttu ajattelemaan tietyllä tavalla. Nyt olisi jo pakko keksiä jotain muuta.

Vaihtoehtoja on onneksi jo olemassa ja uusia kehitetään jatkuvasti. Tulevaisuudessa ruokaa voidaan kasvattaa esimerkiksi suljetuissa vertikaalikasvihuoneissa, joissa auringonvalo on korvattu led-valoilla.

Reuter itse on kehittänyt pienikokoista kasvisoluja tuottavaa bioreaktoria.

Esimerkiksi Saksassa kasvisolumassaa valmistetaan suuria panimoita muistuttavissa bioreaktoreissa lääke- ja kosmetiikkateollisuudelle.

Teknologian kehittyessä ja hintojen laskiessa kasvisoluja voitaisiin alkaa valmistaa myös ihmisten ravinnoksi.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan Tekniikka&Talous-lehden kotisivuilta.

Kommentit

Anonymous

No onneksi on tulevaisuudessakin olemassa ihmisiä, jotka haluavat luonnollisesti kasvanutta ruokaa. Pitäisi ymmärtää, että ruoka ei ole polttoainetta, jota voidaan käsitellä miten tahansa. On varmaan aivan turha sanoa, että ihminen on osa luontoa, kuitenkin. "maasta olet tullut". On aivan selvä asia, että prosessoitu ruoka sairastuttaa luonnollisen ihmisen. Ihminen pyrkii kemiallisesti ratkaisemaan aiheuttamaansa ongelman. Meitä on paljon, jotka ymmärrämme raaka-aineista tehdyn ruuan hyödyt. Meitä varten tulee olemaan tilaus perinteisessä maataloudessa, kaikki eivät tule koskaan syömään ruokatehtaan keinotekoista ruokaa.

katriala

Tämä oli kyllä Tekniikka&Talous-lehdeltä ajatuksia herättävä artikkeli! Enää jää nähtäväksi miten visiot tulevat tulevaisuudessa toteutumaan :)

Terkuin, Katri Farmitilta

yök

Joo siitä vaan kaikki trendien perässä laukkaajat labrassa keiteltyä solulimamassaa ryystämään ja kourallinen toukkia kyytipojaksi . Aika sairaalta näyttää tämä parempi huominen

Samankaltaista sisältöä