Olet täällä

VYR: Luomukauran käyttö jäänee viime kauden ennätyksestä

Vilja-alan yhteistyöryhmän luomutyöryhmä on laatinut arvion luomuviljojen kysynnästä ja tarjonnasta kuluvalle markkinointikaudelle 2017/18.

Myös aiempien markkinointikausien tasearvioita luomuviljoille on päivitetty. VYR:n kaikki taseet löytyvät tästä.

Luomukauran tuotanto kasvoi, käyttö laski

Viime syksynä Luken satotilastojen mukaan korjattiin 59,2 miljoonaa kiloa luomukauraa. Vuotta aiemmin kokonaissato oli 27,9 miljoonaa kiloa.

Luomukauran käyttö näyttäisi laskevan tällä markkinointikaudella 56,8 miljoonaan kiloon. Edellisellä markkinointikaudella luomukauraa käytettiin ennätykselliset 57,6 miljoonaa kiloa.

Lasku tulee rehukäytöstä. Elintarvikekäyttö näyttäisi edelleen kasvavan.

Arviot teollisuuden käytöstä perustuvat Kantar TNS Agrin toteuttamaan yrityskyselyyn.

Tuonti ja vienti nousussa

Kantas TNS Agrin yrityskysely myös paljastaa, että luomukauraa tuodaan kuluvalla 2017/18 kaudella yhteensä 12,2 miljoonaa kiloa.

Viime kaudella luomukauraa tuotiin vähemmän, yhteensä 10,2 miljoonaa kiloa.

Myös viennin on arvioitu nousevan 5 miljoonaan kiloon kaudella 2017/18. Edellisellä kaudella vientiä oli 2,1 miljoonaa kiloa.

Katso kaikkien luomuviljojen tasetilanne VYR:n kotisivuilta

Tulkitse tarkkaan

VYR:n laatimissa tasearvioissa on huomioitava, että arvio on tehty jyvinä olevalle luomuviljalle. Arvioissa ei siis ole mukana käsitelty jalosteiden sisältämiä viljamääriä.

Arviossa ei huomioida seosviljaa ja sen tuotantoa eikä sadon laatua ja sen riittävyyttä täyttää eri käyttötarkoituksien vaatimukset.

 

Lähde: Vilja-alan yhteistyöryhmä VYR

Kommentit

Samankaltaista sisältöä