Yara avaa uudenlaisen satelliittipalvelun

Yara avaa CropSAT-satelliittipalvelun suomalaisille viljelijöille. Sen avulla viljelijät voivat luoda omista pelloistaan kartan, joka kertoo kasvillisuusindeksin.

Yara avaa CropSAT-satelliittipalvelun suomalaisille viljelijöille. Sen avulla viljelijät voivat luoda omista pelloistaan kartan, joka kertoo kasvillisuusindeksin. Uuden satelliittipalvelun avulla kyetään rakentamaan lannoituskartta kasvukauden aikaiseen lisälannoitukseen. Levityskartta voidaan ladata erilaisissa tiedostomuodoissa ja ajaa suoraan pintalevittimeen tai yhdistää Yara N-Sensoriin.

CropSAT-satelliittipalvelu on viljelijöille maksuton. Sen on kehittänyt ruotsalainen yritys DataVäxt. Palveluun pääsee kirjautumalla Yaran uuteen digitaaliseen MyYara-alustaan: www.yara.fi/smartfarming. MyYarassa viljelijät voivat luoda satelliittikarttoja sekä käyttää Yaran muita palvelutuotteita.

"Paras lopputulos saadaan, kun satelliittipalvelua hyödynnetään yhdessä Yaran täsmäviljelyratkaisujen, kuten Yara N-Testerin ja Yara N-Sensorin kanssa", sanoo markkinointipäällikkö Lauri Heimala Yara Suomesta.

Satelliittipalvelu on käytössä myös muissa Pohjoismaissa, joissa se on saanut hyvän vastaanoton. Yara esittelee uuden satelliittiteknologian mahdollisuuksia kesän aikana Smart Farming Road Tour -kiertueella. Tilat, joiden pelloilla kiertue pysähtyy, ovat tehneet pelloilleen lannoituksen nolla- ja maksimiruudut. Niiden avulla voidaan havainnoida typen lisälannoitustarvetta ja lannoituksen oikeaa ajankohtaa. Lisää tietoa aiheesta www.yara.fi/roadtour.

"Yara investoi vahvasti digitaalisten ratkaisujen edelleen kehittämiseen. Yrityksen tavoitteena on luoda maailman johtava kasvinravitsemuksen digitaalinen elinympäristö. Uusimman teknologian ja laadukkaiden Yaran lannoitteiden avulla voidaan vastata tasapainoisesti kasvien ravinnetarpeeseen eri peltolohkoilla ja sääoloiltaan vaihtelevissa kasvukausissa. Tavoitteena on parantaa ravinteiden hyötysuhdetta, satoa ja laatua. Uusien digitaalisten ratkaisujen avulla tämä toteutetaan entistä kustannustehokkaammin. Täsmäviljely on kestävän kasvun mahdollistaja", toteaa Heimala.

Lisätietoa: Lauri Heimala, markkinointipäällikkö, puh. 050 526 8565, email: [email protected]

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja