Olet täällä

Tervetuloa Hankkijan Kasvun Paikka -tilaisuuksiin!

Alkaneella kasvukaudella järjestetään Kasvun Paikka-tilaisuuksia nurmelle ja viljalle eri puolilla Suomea. Viljan- ja nurmen havaintokaistoilla havainnoidaan erilaisten lannoituskäsittelyjen, -ajankohdan ja kasvinsuojelutoimenpiteiden vaikutusta sadon määrään ja laatuun.

Viljan Kasvun Paikka-tilaisuuksia on yhteensä kahdeksan. Kaistoja perustetaan tänä vuonna uusille paikkakunnille Vähäkyröön, Harjavaltaan ja Ouluun. Vähäkyrössä ja Sauvossa kaistojen lannoituksessa käytetään lietelantaa. Koeasetelma on tehty sikatilan näkökulmasta, jossa lihasian tarvitsema valkuainen tuotetaan tilan pelloilla. Harjavallan öljykasvikaistoille perustetaan kevätrapsikasvustot, joissa on Clearfield-hybridilajikkeita.

Viljan Kasvun Paikka -tilaisuudet:

19.6. Sauvo, sikatilan rehuviljan tuotanto
20.6. Vähäkyrö, sikatilan rehuviljan tuotanto
3.7. Elimäki
10.7. Harjavalta, öljykasvipäivä
8.8. Halikko
9.8. Seinäjoki
15.8. Oulu

Nurmen Kasvun Paikka-tilaisuuksissa havainnoidaan ja käydään keskustelua nurmilajikkeista, lannoituksesta ja laadukkaan säilörehun tuotannosta. Havaintokaistoilla on nähtävillä muiden muassa TuureBOR- ja RhoniaBOR-timoteilajikkeet, Hankkijan Tuure-nurmi-, Hankkijan Klassikko- ja Hankkijan Pro -seokset . Uutuuksina havaintokaistoilla on tiloille räätälöidyt Sopiva-, Hankkijan Sulava- ja Hankkijan Laatu-nurmisiemenseokset. Tilaisuuksissa on nähtävillä myös rehuanalyysit havaintokaistojen raaka-ainenäytteistä.

Nurmen Kasvun Paikka-tilaisuudet:

30.5. Sastamala (Antti-Matti Mattilan tila)
31.5. Jalasjärvi (Koskenojan tila)
6.6. Mikkeli (Luke Mikkeli)
7.6. Kuopio (Luke Maaninka)
14.6. Oulu Lumijoki (Heikki Sutelan tila)

Ilmoittaudu tapahtumaan Hankkijan tapahtumakalenterissa olevasta linkistä.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä