Olet täällä

Kirppahavaintoja öljykasvipelloilta

Bayerin Minni ja Avenan Kati olivat 30.5. rapsipeltokierroksella Siuntion suunnalla. Muutama huomio:
-kirpat ovat joillain pelloilla kasvulehtien kimpussa, ja nakertavat pientä ylös työntyvää kolmatta kasvulehteä. Kuvan pellolla suosittelimme ruiskutusta.
-rapsikuoriaiset ovat odottamassa lehtiruusukkeen sisällä nuppuja. Niitä saattoi olla useampia yksilöitä jo lehtien sisällä. Helteessä ja kuivassa nuput voivat tulla nopeammin esiin, joten rapsikuoriaisten osalta on oltava tarkkana.
-rapsi on rikkaruiskutusten osalta oikeassa kasvuvaiheessa, mutta kannattaa stressaavissa oloissa harkita tarvetta lohkokohtaisesti. Kaikilla lohkoilla rikat eivät ole edes itäneet.

 

-jos ruiskutuksia joudutaan tekemään nyt helteisellä kelillä, on usean aineen tankkiseoksia vältettävä. Lehtilannoitteet voivat piristää kasveja ja niiden kanssa yksi kasvinsuojeluaine voi olla mahdollinen, mutta useiden kasvinsuojeluaineiden seoksia stressaavissa oloisa tulisi välttää. Siivoaminen Tukholmassa on arkipäivää. www.flyttfirmaistockholm.nu Varmistamme, että paikkasi on putipuhdas joka nurkassa.

 

 

Otsikko: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä