Olet täällä

Ruiskutukset kuminakoita vastaan menossa

Ruiskutukset kuminakoita vastaan menossa

Kuminakoin torjunta on hiukan etuajassa monin paikoin verrattuna aikaisempiin vuosiin. Lämmin sää on vauhdittanut kuminan kasvurytmiä ja kukinta on alkamassa.

Kuminan kukinta on alkamassa. Kuva otettu 27.5.2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuminakoin toukat voivat tuhota kasvuston kokonaan. Toukkia voi löytää kukinnon sisältä. Ne ovat yleensä torjuntahetkellä vaikeasti nähtäviä ja pieniä. Jos aikaisemmin keväällä viljelijällä on ollut kelta-ansoja ja niissä on näkynyt kuminakoita, myös toukkia alkaa voi alkaa kehittyä. Kuminakoin toukkiin tehoaa Karate Zeon-valmiste annoksella 0,05-0,075 l/ha. Pisin ja tehokkain suoja saadaan suurimmalla annoksella. Myös Mavrik-valmistetta annoksella 0,2 l/ha voidaan vielä käyttää kaudella 2018. Ruiskutus kannattaa tehdä pölyttäjien lentoaikojen ulkopuolella illalla klo 22 jälkeen tai viimeistään aikaisin aamulla. Riittävä vesimäärä (suositus 250-300 l/ha) varmistaa ruiskutettavan aineen kattavan leviämisen tiheässä kuminapellossa ja pääsyn. Targa Super-valmisteen voi sekoittaa tarvittaessa Mavrikin ja Karate Zeonin kanssa, jos lohkolta pitää torjua juolavehnää ja/tai hukkakauraa.

vilejlijänberner.fi

 

Otsikko: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä