Olet täällä

Syysviljojen viljelyalat romahtivat, kun taas ohran, nurmen ja kuminan kasvoivat

Viime syksyn sateet hankaloittivat syysviljojen kylvöä ja se näkyy tämän vuoden viljelyaloissa. Ruisala pieneni 17 600 hehtaariin (-45 %) ja syysvehnäala 11 300 hehtaariin (-69 %).

Ohran viljelyala kasvoi lähes toissa vuotisen suuruiseksi 469 000 hehtaariin (+7%). Kevätvehnälle ja kauralle ei viljelypinta-alassa tapahtunut suurta pudotusta.

Ohran lisäksi rehunurmiala (+7%) ja kumina-ala (+15%) kasvoivat 758 000 hehtaariin ja 26 000 hehtaariin. Rehunurmia ei ole pariin kymmeneen vuoteen viljelty yhtä suurella alalla ja kuminakin rikkoi oman ennätyksensä. Härkäpavun, rapsin ja rypsin viljelyala laskivat.

Tiedot on kerätty Luonnonvarakeskuksen 14.6. julkaisemasta ennakkotiedosta käytössä olevasta maatalousmaasta vuonna 2018. Tiedot perustuvat maatalous- ja puutarhayritysrekisteriin vuonna 2017 ilmoitettuihin kasvulohkotietoihin.

Alkuperäinen Luonnonvarakeskuksen tilasto

 

Lähde: Luonnonvarakeskus

Kommentit

Anonymous

Ei ole vaikea ennustaa, että esimerkiksi ruista ei tulla jatkossa paljoakaan kylvämään, koska rukiin hinta ei vastaa sen tuotantokustannuksia. Rukiin viljely on lähinnä hyväntekeväisyyttä, koska teollisuus ei siitä suostu maksamaan käypää hintaa.

Samankaltaista sisältöä