Pohjanmaan Peltopäivässä paljon ammattiasiaa kasvintuotannosta

Laita kasvintuotannon ammattilaisten ykköstapahtuma 26.7. kalenteriin!

Kolmatta kertaa järjestettävää Pohjanmaan Peltopäivää osataan jo odottaa: ajankohtaista tietoa ja ammattiasiaa Ylistarossa tarjoavat 40 näytteilleasettajaa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja se tarjoaa kävijälle oivan tilaisuuden hakea uusia toimintatapoja kasvintuotantoon. Keskustelut asiantuntijoiden ja muiden näyttelykävijöiden kanssa antavat uusia ideoita oman tilan kehittämiseen.

Pohjanmaan Peltopäivän aikana ohjelmassa on tarjolla useita mielenkiintoisia kasvintuotantoon liittyviä tietoiskuja ajankohtaisista asioista, muun muassa hyvään satotasoon panostamisesta. Lisäksi on mahdollisuus vierailuun virallisten lajikekokeiden ruuduille.

Esittelyruutuja tapahtuma-alueella on kaikkiaan 145 kpl. Lajikkeita on runsaasti esillä: ohran, kauran ja vehnän lajikkeita on näytillä yhteensä 76 kappaletta. Tärkkelysohrakokeessa on parikymmentä ohralajiketta ja erikoiskasvi tattarin lajikekokeessa kuusi lajiketta. Näyttelyosastojen ja esittelyruutujen lisäksi ohjelmassa on tietoiskuja ja koeruutukierros virallisilla lajikekokeilla.

Tapahtumassa nähdään myös muun muassa jättipalsamin niittonäytös. Ohjelma päivittyy vielä, seuraa Peltopäivää Facebookissa ja www-sivuilla!

Pohjanmaan Peltopäivä järjestetään Luke Ylistaron ja Perunantutkimuslaitoksen alueella Ylistarossa torstaina 26.7.2018 klo 10-16. Pohjanmaan Peltopäivän järjestää ProAgria Etelä-Pohjanmaa yhteistyökumppaneinaan Boreal Kasvinjalostus Oy ja Viljelijän Berner.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja