Olet täällä

Syyskasvipäivä toi viljelijät Halikkoon

Keli on kaunis ja edellispäivän sateet piristävät mieltä. Viljelijät kokoontuivat Toivon tilalla jo neljättä kertaa järjestettyyn syyskasvipäivään kuulemaan ja keskustelemaan muun muassa kasvilajikkeista, torjunta-aineista ja teknologiauutuuksista.

Paikalla oli useita alan toimijoita, kuten Bayer, Berner, Boreal, Tilasiemen, FMC, Yara ja Trans Farm ja useita muita kertomassa tuotteistaan ja palveluistaan. Lisäksi osallistujat pääsivät tutustumaan Bayerin koelohkoihin, joilla oli tehty syksyllä rukiille rikkakasvintorjuntaa.

Näytillä uutta teknologiaa viljelijälle

GrainSense-käsilaboratoriolla useista eri lajikkeista voi mitata valkuais, kosteus, hiilihydraatti ja öljy pitoisuuksia. Tätä laitetta hyödyntämällä pystytään muun muassa määrittämään puintiajankohtaa ja seuraamaan sadon laatua. Lisäksi esittelyssä oli mangaanimittari sekä fosfori- ja elinvoimamittari.

Uusi kemikaaliton sinivalopeittausmenetelmä oli myös esittelyssä. Sininen desinfiointivalaisin tuhoaa bakteereja, hiivoja ja homeita. Tätä LED Tailorin teknologiaa ei oltu aikaisemmin esitelty.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä