Olet täällä

Yara NK 15 - Kaivattu uutuus nurmien lannoitukseen

Yara NK 15 (20-0-15-5 Zn, B, Se) on erinomainen NK-lannoite, jossa on huomattavasti normaalia korkeampi kalium-, rikki- ja booripitoisuus ja se sisältää myös seleeniä ja sinkkiä.Yara NK 15 -lannoite soveltuu erityisesti korkeaa satotasoa tavoitteleville nurmitiloille toisen ja kolmannen sadon lannoituksiin.

Korkeampi kaliumpitoisuus parantaa kasvien kuivuuden ja kylmyyden kestoa, lujittaa kortta sekä parantaa veden ja ravinteiden ottoa ja kuljetusta. Kaliumin puute on varsin yleinen, satoa alentava ongelma nurmenviljelyssä. Kaliumpitoisempaa NK-lannoitetta onkin jo pitkään odotettu.  

Suomen maaperä on luontaisesti booriköyhää, ja erityisesti nurmilla on suuri rikin tarve. Boorin ja erityisesti rikin puutetta esiintyy nurmilla yleisesti. Mitä sateisemmat kelit, sitä enemmän rikki parantaa typen hyväksikäyttöä, nostaa sadon määrää ja rehun raakavalkuaispitoisuutta. Boori on erittäin tärkeä kasvien solukoille, soluseinien muodostumiselle, hiilihydraattiaineenvaihdunnalle, sokereiden kuljetukselle, taudinkestävyydelle ja typensidonnalle.

Lannoite sisältää sinkkiä, joka on erittäin tärkeä hivenaine nautatiloilla. Se vaikuttaa kasvien ja eläinten kasvuun, hedelmällisyyteen ja vastustuskykyyn toimien satojen entsyymien ja tuhansien valkuaisaineiden rakenneosana.

Yara NK 15 ja uudet YaraMila Y 5 ja Y 6 ovat nyt tilattavissa!

Huom!

Yaran suursäkkiveitsi rekan lannoitetta ostaneille. Tilaa lannoitteita vähintään yksi rekallinen (40 tn), niin saat suursäkkiveitsen kaupan päälle. Tarjous on voimassa 31.8.2018 saakka. Veitsi postitetaan kotiin.

Tilaa lannoitteet asiantuntijamyyjältäsi tai verkkokaupasta!

Otsikko: 
Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä