Olet täällä

Rikkatorjunta tulee tehdä ennen viljan tähkälle tuloa

Rikkatorjunta tulee tehdä ennen viljan tähkälle tuloa

Rikkatorjunta tulee tehdä ennen viljan tähkälle tuloa

Alkukesän kuivuuden jKuivuuden runtelema ohrakasvusto aloittelee jo kukintaa ja rikkatorjunnan aika on ohi.a lämmön vuoksi kevätviljojen kasvustot ovat todella vaihtelevia. Osa kylvöistä on yhä orastumatta ja pelloilla on paljaaksi jääviä laikkuja. Toisaalta aiemmin kylvetyt ja aluksi hyvinkin orastuneet viljat ovat vaikeissa olosuhteissa kehittyneet nopeasti ja alkavat jo tulla monin paikoin tähkälle.

Vaikka sato-odotukset olisivat heikot, rikkatorjuntaa ei kannata jättää tekemättä, jottei rikkakasvien siemenpankki pellolla pääse kasvamaan. Esimerkiksi savikka, pillike, ohdake ja valvatti ovat voineet kasvaa hyvin kuivuudesta huolimatta. Juhannuksen aikana saadut sateet saivat myös paljon rikkakasveja itämään ja niiden torjuntaan on vielä monilla lohkoilla mahdollisuus. 

Jos kasvusto on epätasainen ja vasta yksittäiset viljat ovat tulleet tähkälle, voidaan rikkatorjuntaan käyttää vielä hellävaraisempia valmisteita, kuten Classic Star HL tai Twist Combo, joilla vioituksen riski on pieni. 

Savikka on pärjännyt kuivuudesta huolimatta.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä