Olet täällä

Hevosten karkearehujen analysointi

Poikkeuksellisen kuiva kasvukausi aiheuttaa haasteita myös hevosheinän tuottajille. Odotettavissa on, että karkearehuun kertyy tavallista vuotta enemmän sokereita ja valkuaisen määrää on hankala ennustaa.  Lisäksi kivennäisten määrä on alhaisempi kuin normaalina vuotena ja kivenäisten väliset suhteet voivat olla totutusta poikkeavat. 

Ainut keino selvittää rehun todellinen laatu on teetätää siitä laboratorioanalyysi. 

Kuivan heinän voi lähettää analysoitavaksi heti rehun teon jälkeen, mutta säilöheinän ja -rehun tulisi olla säilöttynä vähintään kuukauden ennen analysointia. Jo syötössä olevan rehun voi lähettää heti analysoitavaksi. 

Lisätietoja hevosten rehuanalyyseista sekä näytteenotosta löydät kotisivuiltamme! 

 

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä