Olet täällä

Gammayökköstä saa torjua kuminaviljelyksiltä nyt myös Fastac 50 EC -valmisteella

Uusi poikkeuslupa on myönnetty gammayökkösten toukkien tuhoamiseen kuminaviljelyksillä saatavuusongelmien takia.

Poikkeuslupa on myönnetty Fastac 50 EC -valmisteelle, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) tiedotta.

Heinäkuun lopun jälkeen Tukes on antanut nyt yhteensä neljälle eri valmisteelle poikkeusluvan gammayökkösen torjuntaan. Tuhoeläinten torjuntaan tarkoitettujen valmisteiden menekki on helteiden takia yllättänyt, minkä vuoksi jo aiemmin hätäluvan saaneiden valmisteiden saatavuudessa on ollut ongelmia.

– Kaupat ovat myyneet paljon jo aiemmin kasvukaudella poikkeusluvan saaneita valmisteita kirvojen ja rapsikuoriaisten torjuntaan. Siksi valmisteiden saatavuudessa on nyt ongelmia. Koska tarve gammayökkösten toukkien tuhoamiseen on vieläkin akuutti, uusi poikkeuslupa tarvittiin, ryhmäpäällikkö Kaija Kallio-Mannila perustelee.

Lisäksi poikkeusluvan saanutta valmistetta voi käyttää myös sadonkorjuun jälkeen kuminalle.

Fastac 50 EC -valmistetta voi käyttää myös gammayökkösen torjuntaan niillä kasveilla, joilla käyttö on aiemmin sallittu. Hyväksytyt käyttökohteet ovat:

  • syys- ja kevätvehnä, ruis, ruisvehnä, ohra, kaura, kevät- ja syysrypsi, kevät- ja syysrapsi, herne, pavut, sokeri- ja rehujuurikkaat, peruna, kerä-, kukka- ja parsakaali, keltasipuli (=ruokasipuli), purjo ja mansikka avomaalla, salaatti, tomaatti ja kurkku kasvihuoneessa sekä koristekasvit kasvihuoneessa ja avomaalla

Kommentit

Samankaltaista sisältöä