Olet täällä

Syksyn kalkituskausi alkamassa

Syksyn kalkituskausi on käynnistymässä

Syksyn kalkituskausi on käynnistymässä. Viljojen puinnit ovat edenneet vauhdikkaasti, ja sää suosii myös kalkitusten aloittamista. Ensimmäisiä kalkkikuormia sänkipelloille on päästy jo levittämään Etelä-Suomessa.

Länsi-Uudellamaalla kalkkia urakoiva Thomas Lindqvist on aloittanut kalkitukset viime viikolla. ”Pellot ovat nyt kuivia ja sänkikalkkia on nyt  hyvä levittää”, Lindqvist iloitsee. ”Erityisesti lohkot, jonne on talvella vaikea päästä, kannattaisi ilman muuta kalkita nyt, kun sää suosii”, hän muistuttaa. Samaa mieltä on Nordkalkin maataloussegmentin Pohjois-Suomen myyntipäällikkö Mika Erkkilä: ”Näyttää, että kalkituskaudesta on tulossa hyvä. Puinnit etenevät rytinällä, ja jos sää pysyy kuivana kalkkia voidaan levittää sänkipelloille pitkään syksyyn.” Hyvät kalkitusolosuhteet kannattaisikin hyödyntää, sillä aina syksyn säät eivät ole suosiolliset. ”Monella on varmaan vielä muistissa märkä viime syksy, jolloin kalkituskausi jäi lyhyeksi. Nyt olisi optimaaliset olosuhteet laittaa maita kuntoon” Erkkilä kannustaa.

Lue lisää

Kalkitusurakoitsija Thomas Lindqvist levitti rakennekalkkia eilen Karjaalla.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä