Satokisan osallistujat kohtasivat VIP-tilaisuudessa MaatalousKonemessuilla ja paljastivat parhaat viljelyvinkkinsä

Messujen ensimmäinen päivä oli onnistunut ja vierailijoita oli saapunut hyvin paikalle. Messukeskuksen tiedotteen mukaan messuvieraita oli ensimmäisenä päivänä runsaat 5600.

Helsingin MaatalousKonemessuilla on ensimmäinen päivä onnistuneesti takana. Messukeskuksen tiedotteen mukaan vierailijamäärä oli eilen 5628, mihin oltiin yleisesti ottaen tyytyväisiä.

Tilasiemenen osastolla järjestettiin eilen VIP-tilaisuus Käytännön Maamiehen satokisaan osallistuneille viljelijöille. Tarjolla oli pientä purtavaa ja juotavaa sekä asiantuntevaa keskusteluseuraa muun muassa lajikkeista ja viljelyvinkeistä.

Tilasiemenen entinen toimitusjohtaja Jukka Hollo onnitteli kaikkia osallistujia Tilasiemenen puolesta.

”Minulla on syvä kunnioitus teitä kohtaan. Olen itsekin viljelijä ja tiedän, että jos tuolla tavoin pistää itsensä peliin, niin kyllä siinä täytyy olla rohkeutta ja ajatusta mukana. Kunnioitan teitä, että uskalsitte osallistua kisaan.”

Hollon mielestä oli myös hienoa, kuinka satokisan viljelijät kommunikoivat keskenään ja vaihtoivat vinkkejä kisan edetessä. Ahkerassa käytössä oli etenkin ohrakisaa varten perustettu whatsapp-ryhmä, jossa kuulumisia vaihdeltiin lähes päivittäin.

”Toivotan teille kaikkea menestystä viljelyssä myös jatkossa”, Hollo lopetti puheensa.

Satokisaan osallistuneille viljelijöille jaettiin tilaisuudessa pienenä kiitoslahjana sateenvarjot.

”Viime kesä oli oikein kuiva. Toivotaan, että ensi vuonna edes vähän sataisi, että tälle sateenvarjolle tulisi käyttöä, ja saataisiin entistä suurempia satoja. Tätä vuotta huonompi se ei ainakaan voi olla”, Tilasiemenen toimitusjohtaja Antti Ollila sanoi.

Menestyksen salaisuutena maan kasvukunto ja tilannetaju

Suuri osa satokisaan osallistuneista viljelijöistä ylsi kelpo satoon hyvin haastavasta kasvukaudesta huolimatta. Kuinka he sen oikein tekivät?

Moni viljelijöistä nosti tärkeimmäksi viljelytekniseksi neuvoksi ajoituksen, suunnitelmallisuuden ja tilannetajun.

”Viljelijä ei voi toimia kaavamaisesti, vaan pitää elää hetkessä. On osattava sekä pystyttävä reagoimaan asioihin ajoissa”, Toni Lindqvist sanoi.

”Tarkka pitää olla. Mikään ei onnistu, kun tehdään sinnepäin”, Pekka Eskola sanoi.

Matti Lintula muistutti maan kasvukunnon tärkeydestä, sillä se on hänen mukaansa hyvän sadon perusta. Kun maan rakenne on kunnossa, muut sadonmuodostukseen vaikuttavat panostukset tehoavat paremmin.

Tapio Pietilän mielestä lajikevalinta on yksi tärkeimmistä satoon vaikuttavista tekijöistä. Hän itse osallistui ohrakisaan RGT Planetilla.

”Ennen Planetia mallasohran viljely oli paljon vaikeampaa. Lajikkeen vaihtuminen on ollut itselläni todennäköisesti isoin satoa parantava tekijä”, Pietilä pohti.

Katso lyhyt video tilaisuudesta Farmitin Facebookista.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja